Eerste Belgische Burger King in Brugge

Burger King liet eerder reeds uitschijnen dat het tegen de zomer van 2017 (die zo langzaam maar zeker voor de deur staat) graag haar eerste vestiging wil openen in België. Hoewel er hiervoor in het bijzonder werd gekeken naar steden als Antwerpen en Brussel lijkt het Brugge te gaan worden waar de ‘Whopper’, het vlaggenschip van de hamburgerketen binnenkort verkrijgbaar zal zijn. Het bedrijf achter het merk heeft immers een verzoek ingediend om het Quick logo op de markt in Brugge te kunnen vervangen door deze van Burger King. Wanneer dit wordt goedgekeurd is daarmee de eerste Burger King van België een feit!

Uiteraard hangt heel wat van bovenstaande af van de goedkeuring die Burger Brands Belgium, het bedrijf achter zowel Burger King als Quick in België al dan niet zal krijgen van het Brugse stadsbestuur. Komt die goedkeuring er, dan heeft Brugge er meteen een primeur bij. Wanneer de verandering van het logo eventueel doorgevoerd zal kunnen worden is vooralsnog niet bekend. Wel heeft Burger Brands Belgium bij monde van een woordvoerder nogmaals benadrukt dat men hoopt tegen de zomer de eerste Burger Kings te kunnen openen in België.

Het populaire hamburgerrestaurant Quick is in Brugge niet alleen op de markt terug te vinden. Er zijn bijvoorbeeld ook vestigingen in Sint-Kruis en Sint-Andries. Of ook hier het Quick logo plaats zal moeten maken voor deze van Burger King is momenteel nog niet bekend. Eerder werd wel benadrukt dat beide merken gewoon naast elkaar zullen blijven bestaan. Het is dus absoluut niet zo dat Quick volledig uit het Belgische en Brugse straatbeeld zal verdwijnen.

Plaats een reactie