Brugse Zandfeesten

Brugge staat er om bekend de grootste antiek- en brocantemarkt te huisvesten van Vlaanderen. De zogenaamde Brugse Zandfeesten genieten bekendheid in niet alleen België, maar ook in heel veel andere landen in Europa. Niet alleen de gepassioneerde verzamelaar, maar ook de geïnteresseerde dagjesbezoekers genieten van de unieke sfeer die er hangt op de Zandfeesten. Op de geplande dagen worden er kraampjes opgesteld verspreid over een gebied vanaf het station van de stad. De Zandfeesten zijn reeds vanaf de vroege ochtend te bezoeken. Ze worden dan ook steeds gehouden van ongeveer 06h00 in de morgen tot 18h00 in de namiddag.

Enorme verzameling aan leuke spulletjes om te ontdekken

De populariteit van de Brugse Zandfeesten is voor een groot deel te wijten aan het enorme aanbod aan artikelen dat er op worden aangeboden. Zowel liefhebbers van antiek als van andere curiosa komen hier aan hun trekken. De vele standjes worden bovendien uitgebaat in een lekker aantrekkelijke, zomerse sfeer wat er voor zorgt dat je hier heel wat uurtjes kan vertoeven. In combinatie met de verschillende eet- en drinkgelegenheden evenals de nodige animatie is dit een dag om niet te vergeten en dat zowel voor jong als oud!

Leuke randanimatie

Ondanks het feit dat de Zandfeesten in de basis een antiek- en brocantemarkt is moet het gezegd dat je als bezoeker ook kan rekenen op heel veel leuke randanimatie. Zo staan er op verschillende plaatsen kraampjes met hapjes of andere lekker etenswaren opgesteld en is er heel veel animatie voorzien voor zowel jong als oud. Onder meer kan je tijdens deze dagen genieten van de vrolijke muziek die door een fanfare wordt gespeeld. Zou je dus met andere woorden graag een bijzonder sfeervol evenement willen bijwonen waarbij je mogelijks ook nog eens met een leuk artikel naar huis kan gaan? In dat geval is een bezoek brengen aan de Zandfeesten in Brugge absoluut een aanrader!

Waar worden de Brugse Zandfeesten gehouden?

De Zandfeesten worden in Brugge telkens gehouden op verschillende locaties. De kraampjes worden reeds vanaf de vroege morgen opgesteld vanaf het station van de stad. Ze zijn terug te vinden in het Koning Albertpark, maar ook op ‘t Zand evenals op het Beursplein. Het spreekt voor zich dat de locaties wel kunnen worden beïnvloed door eventuele werken die in de planning staan. Wie het volledige traject van de Zandfeesten aflegt heeft in totaal zo’n slordige 5 kilometer in de benen.

Wanneer vinden de Brugse Zandfeesten plaats?

De Zandfeesten worden doorgaans drie keer per jaar gehouden. De datums waarop ze worden gehouden is onderhevig aan het jaar in kwestie. Over het algemeen wordt ze één keer per maand zomermaanden georganiseerd. Dit betekent veelal aan het begin van de maanden juli en augustus evenals ergens gedurende de maand september. De datums van de Brugse Zandfeesten worden altijd gepubliceerd in het nieuwsoverzicht hier op Brugge.nl.

Ook de Zandfeesten in Brugge bezoeken?

Zou je na het lezen van bovenstaande ook graag de Zandfeesten in Brugge willen ontdekken? Dat kan! Zoals reeds aangegeven plaatsen we altijd in ons nieuwsoverzicht wanneer de actuele Zandfeesten worden gehouden. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de data. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat tijdens de Zandfeesten een enorme mensenmassa naar Brugge komt afgezakt. Dit betekent niet zelden dat parkeren een flinke opdracht wordt. Gelukkig bieden de Parking Centrum Zand evenals de Parking Centrum Station een goede oplossing. Wil je geen parkeerproblemen? Dan kan je er ook voor kiezen om gewoon met de trein naar Brugge af te zakken. De Zandfeesten worden immers gehouden op loopafstand van het station. We wensen je alvast bijzonder veel plezier tijdens deze erg leuke en uitnodigende dagen in Brugge!