Feest in ‘t Park

Feest In ‘t Park is een festival welke elk jaar de laatste zaterdag van juni wordt gehouden in Brugge. Het festival wordt steeds georganiseerd door de stad Brugge in samenwerking met de Noord-Zuidraad. In eerste instantie was het festival zeer kleinschalig. Toen werd ze georganiseerd door de toenmalige Derde Wereldraad en had als doel om een platform te bieden voor de verschillende Brugse Noord-Zuidorganisaties. Tot op vandaag zijn het vooral organisaties die een link hebben met ontwikkelingssamenwerking die zich tonen op het festival. Tijdens het evenement wordt er in het bijzonder aandacht geschonken aan producten die zijn verkregen met eerlijke handel. Tijdens het festival worden er niet alleen live-optredens gehouden, daarnaast vinden er verschillende workshops plaats, worden er exposities gehouden en zijn er verschillende verkoop- en infostands.

Waar en wanneer vindt Feest In ‘t Park plaats?

Feest In ‘t Park vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdag van de maand juni. Traditioneel gezien luidt ze eigenlijk een beetje de zomervakantie in, in de West-Vlaamse hoofdstad. Het festival wordt gehouden in de prachtige omgeving van het Brugse Minnewaterpark en is volledig gratis te bezoeken. Het evenement wordt doorgaans aangevat rond 14h00 en eindigt om 00h30 ‘s nachts. Gegarandeerd beleef je tijdens Feest In ‘t Park een bijzonder sfeervolle dag om nooit meer te vergeten!

Wat mag je van Feest In ‘t Park verwachten?

Het festival Feest In ‘t Park omvat verschillende leuke onderdelen. In eerste instantie kan je er allerhande wereldmuziek ontdekken, maar daarnaast vinden er ook verschillende leuke workshops plaats voor jong en oud. Feest In ‘t Park is niet alleen een geslaagd evenement voor volwassenen, ook kinderen beleven er mede door de aanwezigheid van het Wereldkinderdorp de tijd van hun leven. Dit speciale dorp bevat meer dan 40 verschillende crea-, dans- en muziekworkshops. Een bazaar met onder meer foodtrucks en een fairtradebar maakt het geheel compleet af.