Sterrenstoet

Elk jaar kort voor Kerstmis ben je in Brugge aan het juiste adres voor de zogenaamde ‘Sterrenstoet’. Het betreft hier een jaarlijkse traditie die zorgt voor een extra historisch tintje in de Brugse binnenstad. In de stoet lopen honderden figuranten mee die allemaal stuk voor stuk hun bijdrage leveren aan het uitbeelden van het kerstverhaal. De uitvalsbasis waar voor deze stoet gebruik van wordt gemaakt is Oud Sint-Jan. In haar totaliteit zorgt de Sterrenstoet voor een leuke en volkse weergave van één van de belangrijkste evenementen rond de eindejaarsperiode. Niet alleen bestaat ze uit een heuse harmonie, daarnaast is er eveneens een rijdende beiaard, zijn de drie Koningen te paard aanwezig en mogen uiteraard ook een kudde schapen niet ontbreken. Om het kerstverhaal helemaal af te ronden zien we Maria die op haar ezeltje of weg is naar Bethlehem om er te vallen van het kindje Jezus.

[ad#ad-1]

Bijdrage tijdens Sterrenstoet van Brugge

Ondanks het feit dat de Sterrenstoet uiteraard gratis te volgen is wanneer ze doorheen één van de straten in het historische centrum van Brugge trekt is het zo dat er wordt rondgegaan met collectebussen. Iedere gift die wordt gedaan in deze bussen gaat naar een goed doel uit de regio. In 2016 gaan de giften bijvoorbeeld naar de in Brugge gevestigde VZW Integraal. Deze VZW zet er zich voor in om armoede te bestrijden. Hoe dan ook, ben je van plan om rond de eindejaarsperiode een bezoek te brengen aan het prachtige Brugge en wil je jouw verblijf een leuke, culturele of Bijbelse extra touch geven? In dat geval is het ongetwijfeld de moeite waard om de prachtige Sterrenstoet te aanschouwen!

Datum Sterrenstoet in Brugge

Wil je graag weten wanneer de Sterrenstoet dit jaar wordt gehouden? In dat geval houden we je graag op de hoogte in ons nieuwsoverzicht! Om alvast even in de stemming te komen heeft het Comité voor Initiatief de onderstaande video gemaakt.