Heilig Bloedprocessie 2017 in Brugge

Het is vandaag Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart en dat betekent dat in Brugge terug de Heilig Bloedprocessie wordt gehouden. Dit evenement kent een bijzonder lange traditie die ondertussen reeds zo’n 8 eeuwen bestaat. De processie herdenkt als het ware de aankomst van het relikwie van het Heilig Bloed in de stad. De processie werd voor het eerst gehouden aan het einde van de dertiende eeuw en is ondertussen onlosmakelijk verbonden met de bijzondere, rijke geschiedenis van de stad Brugge. Elk jaar opnieuw komen dan ook bijzonder veel mensen naar de West-Vlaamse hoofdstad om er kennis mee te maken.

[ad#ad-2]

Praktisch

Kom je zelf ook naar Brugge om dit bijzonder, historisch schouwspel te ontdekken? In dat geval zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee dient te houden. De processie wordt in ieder geval aangevat om 14:30. Tijdens de processie zijn de winkels gesloten en wordt ook de Meifoor stilgelegd. Langs het traject is het op verschillende plaatsen mogelijk om de processie te bekijken. Om er voor te zorgen dat je de mogelijkheid hebt om een goed plaatsje uit te kiezen hebben we even het volledige traject van de processie voor je uitgezocht.

Traject van de Heilig Bloedprocessie 2017

De Heilig Bloedprocessie 2017 start aan de Nepomucenusbrug welke zich bevindt in de Wollestraat. Van hieruit gaat het via de Dijver en het Guido Gezelleplein en de Mariastraat naar het Simon Stevinplein. De processie vervolgt haar route via de Steenstraat en Zuidzandstraat om daarna ‘t Zand en de Noordzandstraat aan te doen. Vervolgens zijn de Geldmuntstraat, de Eiermarkt, de Kuipersstraat evenals de Jacob van Ooststraat aan de beurt. De processie gaat daarna verder via de Vlamingstraat naar de Markt.

[ad#ad-1]

Centrum afgesloten voor alle verkeer

Het spreekt voor zich dat de Heilig Bloedprocessie 2017 er voor zorgt dat het centrum van Brugge is afgesloten voor alle verkeer. Concreet betekent dit dat jij als bezoeker van de stad je auto zal moeten parkeren in één van de verschillende parkings buiten de stad. Hiervoor kan je onder meer terecht in de Parking ‘t Zand, maar je kan je auto ook in de Parking Centrum Station parkeren. We wensen jullie in ieder geval een bijzonder fijne en daarnaast ook zonnige namiddag in het mooie, historische Brugge!

 

Plaats een reactie