Kerstmarkt 2016

kerstmarkt-bruggeZoals elk jaar pakt de stad Brugge ook in 2016 terug uit met een fantastische kerstmarkt. Het belangrijkste deel van de kerstmarkt is zoals voorgaande jaren ook nu weer terug te vinden op de Markt. Hier kan je niet alleen tal van gezellige kraampjes terugvinden met lekker eten en de leukste souvenirs, daarnaast is ook de enorme ijspiste uiteraard terug van de partij. Tijdens een bezoekje aan de kerstmarkt van Brugge wordt je niet alleen getrakteerd op een uitermate gezellige sfeer door de kerstmuziek en de heerlijke geuren en gezellige kleuren, daarnaast beleef je meteen ook het historische centrum op zijn best. Het mag dan ook duidelijk zijn, heb je nog geen stedentrip geboekt rond het jaareinde en wil je wel eens genieten van de ultieme kerstsfeer in een charmante en historische stad? Dan is een bezoekje brengen aan de kerstmarkt van het prachtige Brugge ongetwijfeld een aanrader!

[ad#ad-1]

Vergeet ook het Simon Stevinplein niet!

Veel toeristen kiezen er haast automatisch voor om de kerstmarkt op de Markt te bezoeken en hoewel deze uiteraard absoluut niet over het hoofd mag worden gezien wordt er ook altijd een kleinere kerstmarkt gehouden op het Simon Stevinplein. Ook hier is het gezelligheid troef en zijn er bovendien doorgaans enkele kermisattracties voor de kleinsten ook terug te vinden. Bovendien ligt het Simon Stevinplein uiteraard centraal in één van de belangrijkste winkelstraten van de stad waardoor je tijdens deze periode zomaar ook je favoriete kerstinkopen kan doen. Kerstshoppen in een unieke en bijzonder gezellige sfeer? Je doet het tijdens de kerstperiode in het historische Brugge!

Prachtig verlicht

Brugge-kerstmarkt-1De stad Brugge stelt ieder jaar opnieuw alles in het werk om het stadscentrum mooi te versieren en vooral te verlichten. In de straten wordt prachtige versiering opgehangen en uiteraard wordt ook de Markt geheel aangekleed voor de komst van de kerstmarkt. Parkeer je, je auto onder ‘t Zand? In dat geval zal je bij bovenkomst meteen kunnen vaststellen dat ook dit populaire plein van Brugge in een zee van licht baadt. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook wanneer je tijdens bijvoorbeeld de kerstvakantie op zoek bent naar een bijzonder leuke bestemming, met je partner of samen met de kids is er voor kiezen om een uitstap of een meerdaags verblijf naar Brugge te boeken ongetwijfeld een aanrader.

[ad#ad-1]

Wanneer vindt de kerstmarkt 2016 plaats?

De kerstmarkt van Brugge kan dit jaar bezocht worden tussen vrijdag 18 november (opening) en zondag 1 januari 2017.