Verkeersvrij winkelen in Brugge

Zeer veel mensen komen niet alleen naar Brugge om er kennis te maken met de verschillende, prachtige bezienswaardigheden van de stad. Brugge omvat namelijk eveneens verschillende, zeer interessante winkelstraten waar je de meest uiteenlopende artikelen kunt vinden. Namen als de Steenstraat, Zuidzandstraat, Noordzandstraat en Geldmuntstraat doen dan ook bij heel veel toeristen een belletje rinkelen. De stad Brugge vindt het belangrijk dat mensen in alle rust kunnen kuieren doorheen de Brugse (winkel)straten en heeft er daarom voor gekozen om de belangrijkste winkelstraten verkeersvrij te maken op bepaalde dagen en tijdstippen. Zo zal het verkeer in de binnenstad jouw koopjeswoede alvast niet in de weg staan!

Eerste zondag van elke maand

De eerste zondag van elke maand is het winkelzondag. Het merendeel van de winkels openen dan hun deuren in de binnenstad (vooral in de Steenstraat) en er wordt geen verkeer doorgelaten. Dit neemt evenwel niet weg dat het centrum nog steeds eenvoudig bereikbaar blijft. Parkeer je wagen gerust in de ‘Parking Centrum Zand‘ waardoor je meteen op ‘t Zand vertoeft. Het grootste plein van Brugge vormt de perfecte start voor jouw ontdekkingstocht doorheen de winkelstraten. Bovendien liggen ook de bezienswaardigheden op de Markt en de Burg hier op een boogscheut vandaan. Heb je op een zondag dus met andere woorden zin om even lekker te gaan winkelen? Dan is tijdens de eerste zondag van de maand naar Brugge afzakken besliste en aanrader!

Ook verkeersvrij winkelen op zaterdag

Om in Brugge te kunnen winkelen zonder gestoord te worden door het aanwezige verkeer hoef je niet te wachten tot de eerste zondag van de maand, in tegendeel. Elke zaterdag tussen 13h00 & 18h00 worden de belangrijkste winkelstraten immers afgesloten voor het verkeer. Op deze manier kan je heerlijk genieten van het beste dat de winkels in Brugge je te bieden hebben.