Choco-Story Chocolade Museum

choco-story-chocolademuseum-3Wie Brugge zegt denkt uiteraard meteen aan chocolade. Het lekkers is dan ook bijna overal in de stad te koop en dat in de meest uiteenlopende vormen en smaken. Wanneer je chocolade wenst te kopen ben je in Brugge dus zeker en vast aan het juiste adres, maar er is meer. Veel mensen houden namelijk zo ontzettend van chocolade dat ze graag wat meer te weten willen komen over de geschiedenis die aan dit lekkers is verbonden. Dat is mogelijk in het Choco-Story Chocolade Museum in Brugge. In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van chocolade en hoe cacao tot dit lekkerst wordt verwerkt. Ben jij hier ook wel in geïnteresseerd? Lees dan snel verder en ontdek alles over de rijke geschiedenis van chocolade welke tastbaar aanwezig is in het Choco-Story Chocolade Museum te Brugge!

Huis de Croon

Het Chocolade Museum van Brugge is op vandaag gevestigd in het zogenaamde Huis de Croon. Er wordt aangenomen dat het huis werd gebouwd rond het jaar 1480. In vroegere tijden heeft ze verschillende functies gekend. Zo was ze eerst een wijntaverne, maar werd ze later gebruikt door taartenbakkers. De statige uitstraling van het pand bleef bovendien niet onopgemerkt waardoor er in de 20e eeuw voor werd gekozen om er de zetel van de Ambachtelijke Werkbeurs in onder te brengen. Vervolgens volgden nog een politieschool, het Gemeentekrediet van België evenals de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling. Op vandaag maak je op deze bijzondere locatie dus kennis met de geschiedenis van chocolade!

Heel wat mogelijkhedenchoco-story-chocolademuseum-2

Het Chocolade Museum van Brugge voorziet je als bezoeker van heel wat leuke en bovendien interessante mogelijkheden. Zo kan je uiteraard alle stukken uit het museum bewonderen, maar is het ook mogelijk om een praatje te slaan met echte chocolade experten. Bovendien is er eveneens een zeer uitgebreide bibliotheek in het gebouw terug te vinden waar tal van verschillende, interessante naslagwerken met betrekking tot chocolade en cacao zijn terug te vinden. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in chocolade en de geschiedenis van dit lekkers is het beslist de moeite waard om dit museum in Brugge te ontdekken!

Het Chocolade Museum bezoeken

choco-story-chocolademuseum-1Het Chocolade Museum Choco-Story is gevestigd in de Wijnzakstraat 2 te Brugge. Het museum kan doorgaans elke dag bezocht worden tussen 10h00 en 17h00. Je dient er wel rekening mee te houden dat het museum niet geopend is op 24, 25 en 31 december. Ook op 1 januari blijven de deuren van het museum gesloten. Tussen 11 en 15 januari is het tot slot ook niet mogelijk om Choco-Story te bezoeken.

Een museumbezoek is uiteraard niet gratis. Voor volwassenen kost een ticketje 8 euro. Voor groepen, 65-plussers en studenten bedraagt de toegangsprijs steeds 7 euro. Kinderen tussen 6 en 11 jaar betalen 5 euro terwijl kinderen jonger dan 6 jaar gratis kennis mogen maken met het Chocolade Museum.