Toerisme

Het toerisme is voor een stad als Brugge van bijzonder groot belang. Een niet onbelangrijk deel van de economie van de stad is dan ook gebaseerd op inkomsten uit het toerisme. Het spreekt voor zich dat het toeristisch belang ook in de stad zelf duidelijk opvalt. Niet alleen worden er zeer veel mogelijkheden aan toeristen aangeboden onder de vorm van boottochten, een rit met de koetsen en natuurlijk ook begeleide wandelingen, daarnaast heeft een groot deel van de gebouwen een toeristische functie. Souvenirs kan je hier dan ook in overvloed terugvinden en bovendien kan je er verblijven in een groot aantal accommodaties die ongetwijfeld de moeite meer dan waard zijn. Wil je graag meer weten over het toerisme in de stad Brugge en welke mogelijkheden dit voor jou als reiziger met zich meebrengt? Aarzel dan niet langer en ontdek het snel op deze pagina!

Mogelijkheden voor toeristen in Brugge

Zoals in de inleiding reeds aangegeven heeft Brugge voor toeristen heel wat te bieden. In eerste instantie is het op diverse manieren mogelijk om je doorheen de stad te verplaatsen. Zo kan je een fiets huren of een begeleide tocht met een zogenaamde segway boeken, maar zijn ook de ritjes per koets zeer populair. Wil je graag Brugge ontdekken vanaf de waterkant? Ook dat is uiteraard geen probleem. Tijdens een rondvaart op de Brugse reien kan je de belangrijkste bezienswaardigheden aanschouwen en het is nog eens erg romantisch ook!

De mogelijkheden om je in de stad te verplaatsen zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar er is nog veel meer. Ieder jaar opnieuw vinden in Brugge namelijk tal van evenementen plaats. Het kan hierbij gaan om festivals of culturele evenementen, maar ook om andere unieke voorstellingen zoals het populaire IJssculpturenfestival. Uiteraard zijn deze evenementen leuk voor de inwoners van de stad, maar hetzelfde kan ook gezegd worden van de toeristen. Ieder jaar opnieuw komen heel veel reizigers naar de stad om deze speciale evenementen of voorstellingen bij te wonen.

Evenementen

Laat ons even dieper ingaan op de evenementen die jaarlijks in Brugge worden georganiseerd. Eén van de bekendste onder jong en oud is ongetwijfeld het Cactusfestival. Dit festival vindt plaats in het Minnewaterpark en brengt ieder jaar opnieuw enkele uitstekende groepen naar de West-Vlaamse hoofdstad. Ben je niet zo te vinden voor een festival en heb je meer een voorliefde voor culinaire gerechten? In dat geval is Kookeet dan weer iets voor jou. Gedurende enkele dagen kan je dan proeven van de lekkerste gerechtjes die de keuken van verschillende sterrenrestaurants te bieden heeft.

Heb je een vakantie of stedentrip Brugge geboekt tijdens de wintermaanden? In dat geval kan je misschien wel de populaire kerstmarkt van Brugge bezoeken. Vergeet ook zeker niet om met je kinderen even een bezoekje te brengen aan het IJssculpturenfestival en zorg voor nog meer winterpret op de schaatsbaan op de Grote Markt. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook met het aanbod aan evenementen in Brugge zit het eigenlijk het hele jaar goed.

Uitgebreide toeristische infrastructuur

Een ander aspect dat duidelijk maakt dat toerisme voor een stad als Brugge zeer belangrijk is gaat schuil in de toeristische infrastructuur. Deze is namelijk bijzonder uitgebreid. In totaal telt Brugge vandaag de dag zomaar even 282 toeristische accommodaties om in te verblijven. Dat is behoorlijk wat, zeker als je weet dat het historisch centrum eigenlijk niet zo groot is. Wat meteen ook zal opvallen is de diversiteit aan accommodaties. Je kan er in Brugge dan ook niet alleen voor kiezen om te verblijven in een hotel of een appartement, daarnaast zijn er ook heel wat bed and breakfasts terug te vinden en kan je er natuurlijk ook goedkoop overnachten in een hostel. Welk type accommodatie met andere woorden ook je voorkeur heeft, je overnachtingsadres in Brugge zal je beslist niet snel vergeten.