Weekendje Brugge

De meeste toeristen die een bezoek brengen aan Brugge kiezen er voor om enkele dagen in de historische stad te verblijven. Brugge bezoeken in één dag is dan ook werkelijk onmogelijk. Vooraleer een weekendje Brugge te boeken kan het interessant zijn om een idee te hebben van wat je precies allemaal gezien en gedaan wil hebben. Breng je, je weekendje namelijk volledig in de stad zelf door of ga je ook even enkele nabijgelegen dorpen en steden bezoeken? Of misschien zit er wel een uitstapje naar de zee in? Voor mensen die hun weekendje Brugge echt ten volle willen benutten en uitsluitend de stad willen leren kennen hebben we even de perfecte invulling voor jou op een rijtje gezet.

Must see bezienswaardigheden

Brugge is in eerste instantie een historische stad en dat zorgt er voor dat de meeste bezoekers graag kennis willen maken van de vele overblijfselen uit het roemruchte verleden. Tijdens een weekendje Brugge zal je nooit alle bezienswaardigheden en alle musea kunnen ontdekken, maar er zijn er een aantal die hoe dan ook niet op je verlanglijstje mogen ontbreken.

De eerste bezienswaardigheid is het Prinselijk Begijnhof, volgens velen de mooiste plaats in Brugge om te vertoeven. Het Begijnhof Ter Wijngaerde is gelegen nabij het Minnewaterpark en werd gesticht in 1245. Het is doorlopend geopend tot 18h30, maar let op, het zogenaamde open begijnhuisje hanteert afwijkende openingsuren. De tweede bezienswaardigheid die meteen ook het vaakst van allemaal wordt bezocht door toeristen is het Belfort van de stad. De toren van het Belfort beschikt over een hoogte van zo’n 83 meter en telt maar liefst 366 trappen. Deze trappen nemen je mee naar de top van de toren van waaruit je een subliem panorama hebt over de stad. Absoluut een aanrader dus!

Het bruisende hart van de stad Brugge is uiteraard de Grote Markt. Het plein vormt tijdens een weekendje Brugge de ideale uitvalsbasis om kennis te maken met enkele van de interessantste bezienswaardigheden waaronder het Belfort en het Stadhuis van de stad. Het plein beschikt bovendien ook over tal van leuke, uitnodigende bars en restaurants en er kan een koetsrit gedaan worden.

Restaurant in Brugge

Brugge is niet alleen een historische stad, daarnaast staat ze eveneens bekend als één van de meest culinaire steden van België. Deze reputatie heeft ze uiteraard niet zomaar gekregen. Ieder jaar vindt in de stad bijvoorbeeld het culinaire evenement Kookeet plaats. Dit evenement brengt enkele van de beste, Belgische chefs naar Brugge waar ze in een sfeervol kader de lekkerste hapjes opdienen. Vindt Kookeet net niet plaats tijdens je bezoek aan de West-Vlaamse hoofdstad? Dat hoeft absoluut geen probleem te vormen! Liefhebbers van culinaire maaltijden hebben in Brugge namelijk keuze te over. Zo is het tijdens een weekendje Brugge een absolute aanrader om restaurants als Rock Fort, De Jonkman en Bistro Du Phare te ontdekken. Wil je echt kunnen genieten van een op en top culinair diner? Laat je in dat geval op je wenken bedienen en je smaakpapillen prikkelen door de sterrengerechten in De Karmeliet, ongetwijfeld één van de beste restaurants van België.

Overnachten tijdens een weekendje Brugge

Wanneer je er voor kiest om meerdere dagen in Brugge door te brengen zal je uiteraard willen verblijven in een leuke accommodatie. Op dit vlak zijn er in Brugge zeer veel interessante mogelijkheden terug te vinden. Wil je graag een heerlijk, romantisch Weekendje Brugge beleven samen met je partner en heb je daarvoor een aardig budget voor handen? In dat geval zijn hotels zoals Hotel Dukes’ Palace Brugge (5 sterren), Het Martin’s Brugge (3 sterren) en het Grand Hotel Casselbergh Brugge (4 sterren) beslist een aanrader.

Uiteraard heeft lang niet iedereen een groot budget voor handen, maar ook dan biedt Brugge je meer dan voldoende mogelijkheden. Het Hotel Cordoeanier, het Bonobo Apart Hotel en het Hotel Botaniek zijn bijvoorbeeld uitstekende verblijfadressen die je voorzien van een comfortabele kamer om te overnachten tegen een zachte prijs. Ben je niet zo’n liefhebber van een hotel? In dat geval is het tijdens een weekendje Brugge ook steeds mogelijk om één van de verschillende appartementen of bed & breakfasts die verspreid over de stad zijn terug te vinden te boeken.