Wat te doen in Brugge?

Ben je van plan om binnenkort een leuke stedentrip te boeken? Stel je, jezelf wel eens de vraag wat er precies te doen is in Brugge? Wel, het antwoord is bijzonder veel! Brugge mag dan in eerste instantie namelijk een historische stad zijn, dat betekent niet dat mensen die niets hebben met cultuur hier geen leuke vakantie kunnen beleven, in tegendeel. Wat bijvoorbeeld te denken van de vele romantische plekjes die je samen met je partner kan opzoeken? Of misschien ben je wel een liefhebber van een uitstekende keuken en wil je graag een avondje culinair genieten in een sterrenrestaurant zoals de Karmeliet? Het kan allemaal. Bovendien is Brugge niet alleen een erg leuke stad voor volwassenen, ook kinderen zullen hier de tijd van hun leven beleven. Wij zetten in ieder geval graag alles wat je kan doen in Brugge even op een rijtje!

Wat te doen in Brugge?

 

Brugge Bezienswaardigheden

De cultuurliefhebber komt in Brugge ongetwijfeld aan zijn trekken. Je kan hier prachtige bezienswaardigheden bezoeken waarvan velen nog een goed beeld geven van hoe het er vroeger in deze stad aan toe moet zijn gegaan. Historische bezienswaardigheden worden hier overigens afgewisseld met enkele prachtige, eigentijdse pareltjes waardoor een zeer aantrekkelijke diversiteit is ontstaan. Bezienswaardigheden die je tijdens een weekendje Brugge of tijdens een langer verblijf absoluut niet mag over het hoofd zien zijn met name het Prinselijk Begijnhof, het Belfort, de Grote Markt, de prachtige stadspoorten waar Brugge over beschikt en ook Stadhuis is werkelijk een pareltje van formaat. In ieder geval, in Brugge zijn meer dan voldoende bezienswaardigheden terug te vinden om cultuurliefhebbers een hele vakantie zoet te houden!

Bezienswaardigheden in Brugge

Culinair genieten

Brugge staat er niet alleen om bekend een historische stad te zijn, daarnaast is menig levensgenieter het er mee eens dat de West-Vlaamse hoofdstad ook één van de beste, culinaire steden is die België rijk is. Naast de vele gewone, uitnodigende restaurants die keer op keer een uitstekend gerecht op je bord toveren ben je hier ook aan het juiste adres voor een absolute sterrenmaaltijd. Het bekende restaurant De Karmeliet beschikt over zomaar even drie Michelinsterren. De chef van het restaurant is Geert Van Hecke. Andere restaurants die een absolute aanrader zijn tijdens een vakantie Brugge en die iets democratischere prijzen hanteren zijn zaken als Den Dyver, Restaurant de Bottelier, Rock Fort, Bistro Restaurant Kok au Vin, Bistro den Huzaar en Poules Moules. Uiteraard zijn er nog veel meer restaurants in Brugge terug te vinden die absoluut het bezoeken meer dan waard zijn.

Brugge met kinderen

Hoe leuk Brugge ook mag zijn voor volwassenen en dan in het bijzonder voor (jonge) koppels, ieder jaar opnieuw bezoeken ook veel gezinnen met kinderen de stad. Ook voor kinderen valt er in Brugge heel wat te beleven. Zo vinden ze het altijd leuk om een bezoekje te brengen aan het Boudewijn Seapark. Dit themapark is gelegen buiten het centrum, namelijk in Sint-Michiels. Het park is genoemd naar de voormalige, Belgische koning Boudewijn en bestaat uit diverse attracties alsook een dierenpark, een dolfinarium en een schaatspiste. Is het tijdens je vakantie Brugge toevallig slecht weer? Dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn! Het Boudewijn Seapark beschikt namelijk ook over de zogenaamde Bobo’s Indoor. Hier zijn op een oppervlakte van zomaar even 2500 vierkante meter diverse attracties terug te vinden. Denk hierbij aan een ballenbad, maar ook aan botsauto’s, de Hopla KidsCorner, een klimvulkaan evenals lachspiegels en springkastelen. Andere bezienswaardigheden die een aanrader zijn om te bezoeken met kinderen zijn met name Choco-Story, het lokale chocolademuseum evenals het Frietmuseum.