Brugge

Home > Blog

3 manieren om jezelf te kunnen verplaatsen in en door Brugge

Brugge is een prachtige, maar wel drukke stad. Logisch dus dat deze stad jaarlijks ontzettend veel toeristen uit zowel eigen land als het buitenland trekt. Vooral wij Nederlanders weten de weg naar onze zuiderburen goed te vinden en dat is natuurlijk niet voor niets. Zo is er namelijk van alles te zien en kun je je op allerlei manieren gemakkelijk verplaatsen. Of je nu met de auto naar Brugge gaat of kiest voor het openbaar vervoer, ook in Brugge zelf is alles prima te doen. Omdat je jezelf op een aantal manieren binnen deze stad kunt verplaatsen, hebben we een aantal tips voor je. Dus ga je binnenkort naar Brugge, maar twijfel je nog over het vervoer, zowel naar Brugge toe, als in de stad zelf? Dan ben je hier goed!

Ga een auto huren

Wil je van niets of niemand afhankelijk zijn, dan is het huren van een auto een verstandige en ook makkelijke keuze. Het voordeel is dat je zelf bepaalt waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens blijft. Vooral voor de mensen die met de trein naar Brugge gaan, is het handig bijvoorbeeld voor een dag een auto te huren. Zo kun je gemakkelijk en snel online een auto huren, die vervolgens kan worden opgehaald op de locatie waar jij wilt. Stel dat je een weekendje naar Brugge gaat, dan kun je er ook voor kiezen om voor één dag een auto te huren, zodat je een aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Met de fiets

Waar wij Nederlanders dol zijn op fietsen, is Brugge ook een stad waar je het beste met de fiets doorheen kunt manoeuvreren. Brugge is namelijk een vrij drukke stad, waar het met de auto niet altijd even fijn rijden is. Daarbij komt ook dat je met de fiets natuurlijk veel sneller een stukje verder gaat, dan wanneer je gaat wandelen. Zo is er namelijk ook van alles buiten het centrum te doen en kun je er prachtig fietsen langs de verschillende leuke dorpjes en vele kanalen. Over een fiets hoef je je overigens niet druk te maken! Brugge heeft namelijk allerlei verhuurbedrijven, waar je zowel een normale als elektrische fiets kunt huren voor maar een paar euro per dag.

Maak een boottocht

Met de boot door Brugge is niet de ideale manier voor wanneer je alle kanten op wilt, maar wel ontzettend leuk voor wanneer je de stad vanaf het water wilt kunnen zien. Zo wordt Brugge natuurlijk niet voor niets ‘het Venetië’ van België genoemd. Tijdens deze boottocht kom je op plekken waar je anders met de auto en ook fiets niet zo makkelijk komt en leer je direct een stukje over de geschiedenis van de stad. Zo is er tijdens iedere boottocht namelijk ook een gids aanwezig, die je tijdens deze tocht meeneemt door de geschiedenis van de stad, terwijl jij rustig kunt genieten van de gebouwen die hierbij horen. Dus ga je binnenkort naar Brugge, dan is een boottocht als je het ons vraagt iets wat absoluut niet mag ontbreken tijdens je bezoek.