Brugge

Home > Blog

5 X Brugge on a budget!

Oftewel, hoe kun je een vette citytrip naar Brugge plannen als het bedrag op je bankrekening te wensen over laat! Een stedentrip naar de buren is dan sowieso een goed idee. Want dat scheelt in ieder geval al in de reiskosten. In dit blog geven we je tips hoe jij geld kunt besparen, terwijl je toch een hele leuke tijd hebt in een van de mooiste steden van België. 

Ga met de auto

Het is uiteraard niet de meest duurzame manier van reizen, want in dat geval pak je de trein, maar het is wel een van de goedkoopste manieren om naar Brugge te gaan. Vooral wanneer je de tank pas in België volgooit, want daar zijn ze vaak wat goedkoper dan in eigen land.
De brandstofkosten vallen dus best mee.

Waar je dan wel even op moet letten, is dat je de auto kwijt moet wanneer je in Brugge bent. Parkeren in het centrum is mogelijk. Maar daar kan je maar beperkte tijd staan. Als je een slaapplek in het centrum hebt is het slim om daar even te parkeren om je spullen te droppen en vervolgens je auto in de binnenstad te parkeren in een van de ondergrondse parkeergarages voor langer parkeren. Je kunt daarvoor terecht bij Katelijne, Centrum, Biekorf, Pandreitje en Zilverpand. Je betaalt dan max €15,80 per dag. 

Kamperen of in een hostel

Heerlijk natuurlijk, een hotelkamer of een luxe airbnb met bubbelbad. Maar dat loopt al gauw in de papieren. Terwijl je toch voornamelijk komt om de mooie stad te bewonderen, niet om eindeloos in je bed te liggen. Dan maakt het misschien ook iets minder uit waar dat bed (of luchtbed) dan staat?

Op slechts 1,5 km van het historische centrum van Brugge vind je de enige camping van de stad: camping Memling. Hier kun je voor een zacht prijsje overnachten in een tentje of met je camper. Dat scheelt nogal wat duiten, die je dan weer kunt uitgeven in de gezellige kroegjes en winkeltjes in de stad. Geef je toch liever de voorkeur aan een echt bed? Dan kun je ook een plekje boeken in een van de hostels in Brugge, zoals Snuffel Hostel of Lybeer Travellers Hostel. Verwacht geen luxe bedoening, en dan kun je lekker slapen. 

Chocolaatjes proeven

Niet heel chique misschien, maar wie in Brugge is mag natuurlijk de beroemde chocolade niet missen. Gelukkig stikt het in Brugge van de chocolatiers, waar je lekker binnen mag rondneuzen. Veel mensen boeken een chocolade tour met een gids, waarbij je langs de beste chocolatiers geleid wordt, maar wie weinig te besteden is, moet vindingrijk zijn. Dus die route kun je ook prima zelf uitvogelen. Bij sommige winkels liggen er samples om te proeven! Je kunt daarna natuurlijk de deur uit sneaken, maar je kunt ook het goedkoopste bonbonnetje kopen dat er is.

Ook typisch Belgisch zijn de wafels die je voor een paar euro kunt kopen. Vult lekker en je kunt er weer een tijdje tegenaan! Ook een goede budget tip: koop een duoticket voor het Frietmuseum en Chocolade museum, beide met proeverij en lekker goedkoop!

Bootje varen

Wie toch graag wat meer info over de stad wil, doet er goed aan om een boottocht te boeken. Voor nog geen tientje zie je in een half uurtje de hele stad vanaf het water en heb je een leuke gids die je anekdotes vertelt. De goedkoopste manier om zoveel mogelijk van de stad te zien en te leren. 

Gratis slenteren door het historisch centrum

Het is onbetaalbaar en tegelijkertijd gratis en misschien wel de reden waarom de meeste mensen naar Brugge komen: het historisch centrum. Niet voor niets is het volledige historische centrum onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Het wemelt hier van de Middeleeuwse gebouwen en bouwelementen. Ook al zou je geen museum bezoeken, neem je je eigen bammetjes mee van thuis, dan nog is een bezoek aan Brugge geslaagd, simpelweg omdat je hier gewoon gratis mag rondslenteren.