Brugge

Home > Blog

5 x de leukste activiteiten met kinderen in Brugge

Een citytrip is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je er even tussenuit wilt met kinderen. Maar waarom eigenlijk niet? Vooral wanneer je een bruisende stad als Brugge bezoekt is er meer dan genoeg te bekijken en beleven, ook voor jonge kinderen. Dankzij de rijke geschiedenis die de stad ademt, de romantische bruggetjes en het charmante oude centrum is het voor volwassenen heerlijk om er rond te lopen, maar tegelijkertijd kunnen kinderen zich ook goed vermaken. Dit zijn de dingen die je kunt doen met je gezin om er een geweldige citytrip van te maken.

Bootje varen in Brugge

Misschien wel de mooiste manier om Brugge te ontdekken, is vanaf het water. Een rondvaart door de grachten van Brugge is dan ook een must. Niet alleen zie je de stad zo van een hele andere kant en is het heel romantisch om met je partner op de Brugse reien te varen. Voor jonge kinderen is een boottochtje al een heel avontuur. En bovendien is het een manier voor hen om, zonder die korte beentjes te vermoeien, de mooiste plekjes van de stad te zien.

Vanaf de rondvaartboot is er natuurlijk voldoende te bekijken. Van zwanen op het water tot het mooie Jan van Eyckplein en Begijnhof. Uiteraard is er een gids die je alle ins en outs van de stad weet te vertellen. En met een half uurtje ben je ook alweer klaar. Ideaal voor kinderen die niet al te lang stil kunnen zitten! Je kunt al een rondvaart maken van maart tot november. Het leukste is natuurlijk om dit te doen met stralend mooi weer, maar met een paraplu kom je ook een heel eind. Je kunt gewoon bij een van de rederijen een kaartje kopen en aan boord gaan!

Het Frietmuseum

Ben je eigenlijk wel in België geweest als je het Frietmuseum niet bezocht hebt? Of zou jij het liever patatmuseum noemen? Hier leer je alles over de herkomst van aardappelen en het ontstaan van deze bij velen favoriete snack. Uiteraard kun je je bezoek afsluiten met een lekker frietje. Tip: combineer je ticket met een kaartje voor het chocolade museum, zodat je een totale culinaire beleving van Brugge hebt. 

De Belfort toren beklimmen

Met maar liefst 366 treden ga je deze toren niet beklimmen met hele kleine kinderen. Maar deze 83 meter hoge toren is zeker wel de moeite waard om te bezoeken met iets oudere kinderen. Goed om even wat energie te verbranden en je wordt beloond met een schitterend uitzicht over Brugge en omgeving. Je kunt ook even op adem komen in de schatkamer waar je wat historische informatie kunt opdoen en je kunt een blik werpen op de muziekrol waarmee de beiaard wordt aangestuurd. Na de beklimming heb je bovendien voldoende calorieën verbrand om weer zo’n heerlijke chocolaterie in te duiken. 

Lekker plonsen

Je kunt de meeste kinderen niet blijer maken dan met een speelse zwempartij. Onderbreek het sightseeing dus zeker even voor een verfrissende plons in de openluchtzwemzone in de Predikherenrei aan de Coupure. Dit hippe soort stadstrand is perfect om op een hete zomerdag even lekker af te koelen. Het kan wel lastig zijn om een zitplekje te bemachtigen, maar als je eenmaal zit is het heerlijk toeven. Er is toezicht waardoor de kinderen veilig kunnen zwemmen, dus een beetje boekje lezen of even de ogen sluiten behoort tot de mogelijkheden. Is de temperatuur wat lager en wil je liever onder dak zwemmen, dan is subtropisch zwemparadijs Lago Olympia een aanrader. Met glijbanen, een wildwaterbaan, peuterbadjes en een buitenbad kun je hier rustig een hele dag plonsen. Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk op de fiets naar het strand gaan, voor een dagje zon, zee, zand. De kinderen zullen je dankbaar zijn. 

Ravotten in het park

Slenteren door de stad houden kinderen maar beperkt vol. Dan moet de overtollige energie er even uit. De perfecte plek om je kinderen lekker uit te laten razen is in Koningin Astridpark. Gooi een kleedje uit op het gras en schenk jezelf een lekker glaasje in, terwijl de kinderen voetballen of zich uitleven op het speelplein; een speeltuin waar grote en kleine kinderen zich echt wel een tijdje kunnen vermaken. 

Wil je weten waar je goed kunt overnachten met kinderen? Check dan het overzicht van hotels op Brugge.nl.