Brugge

Home > Blog

Bezoekje aan de haven van Zeebrugge

Op het eerste zicht lijkt het misschien weinig aantrekkelijk om het prachtige, historische centrum van Brugge te verlaten voor Zeebrugge en haar haven, maar toch is het een aanrader om deze locatie te ontdekken. Bovendien biedt de haven van Zeebrugge je als reiziger de mogelijkheid om je vakantie verder te zetten naar bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Heb je het tijdens je stedentrip Brugge eventjes gehad met historische bezienswaardigheden of zou je op een zonnige dag gewoon even lekker willen vertoeven aan het strand? In beide gevallen is het beslist de moeite waard om even het in de buurt gelegen Zeebrugge te ontdekken.

Wereldhaven

De eerste reden waarom zeer veel toeristen er voor kiezen om vanuit Brugge ook even Zeebrugge aan te doen is uiteraard de wereldhaven. De haven van Zeebrugge is dan ook de op één na grootste van België (na Antwerpen) en mag zich bovendien één van de belangrijkste van Europa noemen. De polyvalente haven van Zeebrugge krijgt jaarlijks een enorme hoeveelheid schepen over de vloer die een brede waaier aan goederen transporteren. Denk hierbij niet alleen aan nieuwe wagens, maar ook conventioneel stukgoed, projectlading, bulkgoederen in diverse vormen en uiteraard ook aardgas. Voor toeristen die er bijvoorbeeld aan denken om na hun verblijf in Brugge de oversteek te maken naar Engeland zal het goed doen om te weten dat er hiertoe verschillende mogelijkheden worden aangeboden.

De Port of Zeebrugge staat namelijk ook bekend omwille van de verschillende veerdiensten die het aanbiedt naar Groot-Brittannië. Wil je met je eigen boot naar deze kustplaats komen? Dan is ook dat uiteraard geen enkel probleem. Naast de vissershaven is er immers eveneens een jachthaven terug te vinden die jouw boot maar wat graag verwelkomt.

Meer dan de haven alleen

Een uitstap naar Zeebrugge hoef je bovendien niet alleen maar te maken omwille van de haven. Daarnaast heeft deze kustplaats uiteraard ook een mooi en uitnodigend strand waar je tijdens de zomermaanden heerlijk op kan vertoeven. Ben je een echte liefhebber van boeken en wil je graag in het zonnetje enkele nieuwe bestsellers ontdekken? In dat geval is een bezoek brengen aan de unieke strandbibliotheek van Zeebrugge beslist een aanrader. Bovendien spreekt het nog voor zich dat er in Zeebrugge fantastische wandelingen gemaakt kunnen worden waardoor deze boeiende kustplaats op een boogscheut van Brugge het bezoeken meer dan waard is.

Bezoek iedere dag mogelijk

Ben je ook wel te vinden voor een bezoekje aan de haven van Zeebrugge? In dat geval kan je het bezoek met begeleiding van een professionele gids dagelijks boeken tussen 08h00 en 15h30. Er wordt een interessante inleiding gegeven over de haven waarna er een voorstelling volgt en een rondrit per autocar. Mensen die graag eens de vele historische bezienswaardigheden van Brugge willen afwisselen met een bezoekje aan toch één van de belangrijkste havens van België zal deze uitstap zeker en vast weten te waarderen.