Brugge

Home > Blog

Binnenkort outdoor fitnessen in Brugge

Bruggelingen, maar ook toeristen die deze mooie stad bezoeken houden er van om tijdens hun verblijf te kunnen sporten. Lichaamsbeweging is tegenwoordig dan ook misschien wel meer dan ooit van groot belang. Omdat lang niet iedereen er om staat te springen om een abonnement in de fitness af te sluiten of überhaupt gewoon te betalen voor fitness heeft het stadsbestuur nu de komst van outdoor fitnessen aangekondigd. Verspreid over de binnenstad, maar ook over de verschillende deelgemeenten zullen verschillende fitnesstoestellen worden geplaatst die gratis gebruikt kunnen worden. Op deze manier hoopt Brugge haar imago als sportstad nog meer kracht bij te kunnen zetten.

Nog onduidelijk waar de fitnesstoestellen geplaatst zullen worden

Het is de bedoeling om per deelgemeente één of twee locaties te voorzien waar outdoor fitnesstoestellen geplaatst zullen worden. Waar de toestellen precies geplaatst zullen worden is vooralsnog niet helemaal duidelijk. De locaties voor de testfase zijn wel bekend. Het zou hierbij gaan om de Koude Keuken in Sint-Andries, het domein Gulden Kamer in Sint-Kruis evenals het Baron Ruzettepark in de Brugse binnenstad.

Concept niet nieuw

Helemaal nieuw is het concept van outdoor fitness uiteraard niet. Op het zogenaamde sportstrand in Zeebrugge zijn er bijvoorbeeld reeds vijf fitnesstoestellen terug te vinden. Tijdens de wintermaanden worden deze wel weggehaald.