Brugge

Home > Blog

Brugge By Night

Als je denkt dat de mooie Middeleeuwse stad Brugge overdag al een sprookje is, dan heb je overduidelijk de stad nog nooit in het donker ontdekt. Laat je appartement of hotelkamer dus nog lekker even voor wat het is en trek eropuit voor een bijzondere nachtelijke wandeling die je uiteraard eindigt met een lekker biertje en wellicht een dansje. 

Ontdek de ‘donkere’ kant van Brugge

Natuurlijk kun je lekker op eigen houtje door de stad gaan struinen als de avond gevallen is. De historische gebouwen van de mooie stad spreken enorm tot de verbeelding, de oude molen, de kerken. Om te voorkomen dat jezelf continu met je neus in je telefoon zit om feitjes over je omgeving op te snorren, is het een heel goed idee om jouw nachtelijke wandeling te doen onder begeleiding van een gezellige gids.

Op die manier weet je zeker dat je niet verdwaalt in het donker, en hoor je ook nog eens alle spookverhalen en legendes over Brugge. Ook weet je zeker dat je de mooiste plekjes te zien krijgt en dat de gids je de weg weet te wijzen naar de gezelligste kroegjes om je nachtelijke stadswandeling af te sluiten.

Voetjes van de vloer?

Hoewel je in Brugge geen clubs of discotheken vindt, kun je zeker wel terecht voor een avondje vertier en dansen in een van de gezellige bars en cafés. De dancing die nog het meest op een club lijkt is toch wel De Coulissen. De naam verraadt al dat deze tent vlakbij het theater zit en hier wordt door dj’s lekkere muziek gedraaid zodat jongelui lekker los kunnen gaan. 

De eiermarkt 

Wie op zoek is naar gezelligheid doet er goed aan om de Eiermarkt te  bezoeken. Dit bruisende pleintje vind je vlakbij de Grote Markt en aldaar kun je zo van de ene de andere bar in rollen. Dit is dan ook de plek waar de meeste jeugd zich verzamelt voor een gezellige avond. Vanaf een uur of elf wordt het hier gezellig druk. 

Kunst en cultuur

Wie tijdens een verblijf aan Brugge in de avonduren graag een beetje cultuur opsnuift kan terecht in het Cultuurcentrum en de schitterende Stadsschouwburg van de stad. Alleen de schouwburg zelf, die dateert uit 1869, is al zeer de moeite waard. 

Voor nog meer muziek, dans, kunst, literatuur, fotografie en film kun je ook terecht bij het Concertgebouw op ’t Zand. Er is dus helemaal geen reden om vroeg je hotelkamerbedje in te duiken.