Brugge

Home > Blog

Brugge in de zomer 

De zomer is het perfecte seizoen om de prachtige stad Brugge te verkennen. Met zijn schitterende grachten, historische charme en levendige sfeer heeft Brugge heel wat te bieden. Of je nu wilt genieten van een ontspannen boottocht langs de Brugse Reien, wilt dwalen door de sfeervolle straatjes of wilt genieten van een heerlijke picknick in het park of de lokale brouwerijen wilt verkennen, Brugge heeft voor iedereen wat. 

Geniet van de Brugse Reien 

Begin je zomerse avontuur met een ontspannende boottocht langs de beroemde kanaaltjes van Brugge, ook wel de Brugse Reien genoemd. Deze kanalen, ooit de aderen van de stad, zijn vernoemd naar de Reie, de rivier die vroeger door Brugge stroomde. Door de vele kanaaltjes met charmante bruggen wordt Brugge ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Laat je meevoeren langs middeleeuwse gebouwen en schilderachtige bruggetjes terwijl je geniet van het kabbelende water.  

Bewonder de Brugse street art 

Kunstliefhebbers worden ook niet teleurgesteld in Brugge, want naast de vele musea biedt de stad ook hele leuke street art. Wandel door de straatjes en bewonder indrukwekkende muurschilderingen van zowel lokale als internationale artiesten. Van metershoge portretten tot kleurrijke graffiti, de straten van Brugge zijn een waar openluchtmuseum voor diegenen die van kunst houden. 

Combineer een picknick met een museumbezoek

Voor een perfecte zomerdag in Brugge kun je een bezoek aan de musea combineren met een heerlijke picknick. Reserveer een picknickmand gevuld met lokale en biologische lekkernijen en geniet tussen je museumbezoeken door van een smakelijke lunch in één van de pittoreske pleintjes of tuinen van de stad. Een ideale manier om te genieten van al het moois dat Brugge te bieden heeft.

Bezoek de Brugse Brouwerijen

En natuurlijk mag een bezoek aan de Brugse brouwerijen niet ontbreken tijdens je zomerse verblijf in de stad. Proef de lokale bieren en ontdek het ambachtelijke brouwproces achter de bekende Brugse Zot en andere heerlijke bieren. Van de historische brouwerij De Halve Maan tot de kleinere brouwerijen aan de rand van de stad, er valt te proeven voor bierliefhebbers.

Lekker feesten tijdens de zomerevenementen 

Brugge bruist in de zomer van activiteiten en evenementen die de stad tot leven brengen. Van openluchtconcerten en theatervoorstellingen tot gezellige markten en festivals, er is altijd wel iets te beleven in Brugge. Mis zeker de zomerse evenementen niet, zoals de Brugse Tripeldagen of de jaarlijkse Kantdagen, waar je kunt genieten van lokale tradities, ambachten en lekkernijen.

Verken al het groen in Brugge 

Ontsnap aan de drukte van de stad en kijk eens wat Brugge aan groen te bieden heeft. Je kan bijvoorbeeld lekke wandelen in het schilderachtige Minnewaterpark. Dit park is zowel bij toeristen als locals erg populair. Hier kan je genieten van rust en dat te midden van een bruisende stad. Verder kan je ook de Brugse Vesten verkennen, dat is een groene gordel rond het historische centrum van de stad. Vanaf deze voormalige verdedigingswallen heb je een schitterend uitzicht op de stadsmuren en grachten. Ook is het een mooie omgeving om te wandelen en te genieten van de natuur tijdens dje zomerse avonturen in Brugge.