Brugge

Home > Blog

Brugge is één van de meest romantische steden ter wereld

Net zoals elk jaar kiezen de lezers van het gewaardeerde Travel+Leisure de meest romantische steden die er op de wereld zijn terug te vinden. Klassiekers zoals met name Venetië, Parijs en Rome zijn niet uit het lijstje weg te denken, maar er prijkt ook trots een Belgische stad op en dat is Brugge! Rond de periode van Valentijn zakken dan ook bijzonder veel mensen naar het “Venetië van het Noorden” af om er hun partner te verwennen met een heerlijk ontspannend, cultureel en romantisch weekendje.

Romantische stad bij uitstek

Voor wie Brugge ooit al heeft bezocht komt bovenstaand nieuws waarschijnlijk niet als een verrassing. Bijzonder veel verschillende aspecten dragen in deze prachtige, Belgische stad bij aan een romantische sfeer die je op maar weinig andere locaties in de wereld kan ervaren. Of het nu de combinatie is van de charme van de middeleeuwse uitstraling en de sfeervolle verlichting of de vele uitstekende en romantische hotels, Brugge is een stad die voor geliefden over een bijzondere aantrekkingskracht beschikt. Ben jij eveneens van plan om een romantisch weekendje naar Brugge te boeken? In dat geval zetten we graag enkele leuks tips op een rijtje die een absolute meerwaarde kunnen betekenen voor jouw weekend!

– Een romantische wandeling doorheen het Minnewaterpark
– Een voorstelling bijwonen in de indrukwekkende Stadsschouwburg
– Een bezoekje brengen aan de Bonifaciusbrug, ook wel de liefdesbrug genoemd
– Een leuke fietstocht langs de Damse Vaart

Boek een verblijf in een romantisch hotel!

Brugge beschikt over een toeristische infrastructuur die bestaat uit een ongekend aantal romantische hotels. Verschillende hotels in het historische centrum van de stad richten zich in het bijzonder om koppels die op zoek zijn naar een accommodatie waar ze samen heerlijk kunnen genieten. Warm ingerichte kamers waar de romantiek vanaf druipt zorgen er in combinatie met bijvoorbeeld wellness-faciliteiten voor dat Brugge een romantische bestemming is waar je een onvergetelijke tijd kan beleven!

Romantisch hotel boeken tegen de scherpste prijs

Een romantisch weekendje in Brugge hoeft tot slot helemaal geen dure gebeurtenis te zijn, in tegendeel! De bekende en populaire boekingssite Booking.com staat er bijvoorbeeld om bekend over een riante keuze te beschikken op vlak van accommodaties in het prachtige Brugge die geboekt kunnen worden tegen de laagst mogelijke prijs. Bovendien beschik je in het merendeel van de gevallen over de mogelijkheid om gratis te annuleren waardoor je geen rekening dient te houden met het afsluiten van een extra, dure annuleringsverzekering!