Brugge

Home > Blog

Brugge is één van de vriendelijkste steden ter wereld

Bruggelingen spreken doorgaans meerdere talen en zien toeristen in hun stad maar wat graag komen. Het vriendelijke karakter van de Bruggelingen legt de stad ook duidelijk geen windeieren. Een Amerikaans reismagazine heeft immers onder haar lezers een onderzoek gehouden naar de tien vriendelijkste steden die er in de wereld zijn terug te vinden. Je kan het al raden, Brugge is (als enige Belgische stad) terug te vinden in deze lijst en wel op de negende plaats. Het mag dan ook duidelijk zijn dat reizigers die een stedentrip of vakantie boeken naar het historische Brugge hier altijd een goed gevoel aan overhouden. De vriendelijkheid van de Bruggeling is duidelijk een extra troef die heel veel reizigers wel weten te waarderen.

Onderzoek onder meer dan 100.000 lezers

Het onderzoek van het reismagazine werd uitgevoerd onder 100.000 lezers. Het merendeel van de reizigers die reeds een bezoek hebben gebracht aan de stad Brugge zijn het er duidelijk allemaal met elkaar over eens dat dit één van de meest uitnodigende en vriendelijkste steden is die er op onze planeet zijn terug te vinden. Dit is volgens de Brugse burgemeester Renaat Landuyt ook helemaal niet zo vreemd. “Bruggelingen zijn reeds vriendelijke personen op zich, maar we benadrukken ook aan de medewerkers uit bijvoorbeeld de toeristische sector dat vriendelijkheid zeer belangrijk is. Dit geven we zowel mee aan taxichauffeurs als aan bijvoorbeeld de mensen die met de bootjes varen”.

Enige Belgische stad

Opvallend is dat er amper vier Europese steden in de top tien van meest vriendelijke steden ter wereld voorkomen. Brugge is daarmee ook meteen de enige Belgische stad. De vriendelijkste stad ter wereld om een vakantie door te brengen zou het Amerikaanse Charleston zijn.