Brugge

Home > Blog

Brugge is perfect voor een romantische citytrip

Vergeet Rome en Parijs! Brugge is de plek waar jij naar toe moet met je lief! De Belgische stad wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Maar waarom is Brugge nou de ideale stad om jouw partner als verrassing mee naar toe te nemen? Wat moet je absoluut doen om perfect boyfriend/girlfriend punten te scoren als je daar bent? Welk romantisch hoogtepunt mag je zeker niet missen? Je leest het hier. 

Culinaire hoogstandjes

Als jij en je partner echte foodies zijn, kun je in Brugge helemaal los gaan op culinair gebied. Want wat is er nou romantischer dan samen genieten van heerlijk eten en drinken, om daarna lekker uit te buiken op je hotelkamer. Op culinair gebied heeft Brugge veel te bieden. Dan hebben we het nog niet eens over de vele sfeervolle, romantische restaurantjes. Maar over heerlijke tussendoortjes die gewoon écht bij een bezoek aan Brugge horen. Struin over de vele romantische bruggetjes terwijl je samen een Belgische wafel deelt, brandt je mond aan kakelverse en loeihete Belgische frieten of haal een doosje Belgische bonbons in een van de vele chocolaterieën om ze in bed op te smikkelen. Och, zo heerlijk én romantisch!

Het prachtige historische centrum

De Brugse grachten waar zwanen sierlijk in voorbij glijden, de historische binnenstad waaraan je nog zo goed kunt zien hoe Brugge er als middeleeuwse nederzetting uit heeft gezien omdat er in de loop der eeuwen zoveel van de oorspronkelijke bouw behouden is gebleven, de schitterende 16e -eeuwse trapgevels; eigenlijk heb je verder helemaal niets nodig. Hand in hand slenteren door de kronkelende smalle straatjes, zo nu en dan neerploffen op een terrasje om in elkaars ogen te verdrinken en mensen te kijken, en je romantisch weekend is voorbij voor je er erg in hebt. 

Bij de buren

Misschien niet een hele romantische reden, maar wel een hele praktische. Brugge is lekker dichtbij. Vanaf Utrecht ben je nog maar een paar uurtjes onderweg en dan ben je er al! Dat schept niet alleen mogelijkheden voor een spontane romantische actie, maar het scheelt ook gewoon geld, waardoor je misschien iets meer uit kunt geven aan je hotel of appartement. Wat dacht je van een hotelkamer met een bubbelbad? Na een dag lang slenteren is het heerlijk bubbelen met bubbels natuurlijk in je eigen privé jacuzzi. Als dat niet tot een romantische avond leidt!

Eeuwige liefde en een sprookjesachtige sfeer

Hadden we al iets gezegd over de sprookjesachtige ambiance van deze romantische Belgische stad?  Door alle middeleeuwse gebouwen, feeërieke bruggetjes, schattige straatjes met kinderkopjes wanen jullie je een prins en prinses in een sprookje. Wil je jullie liefdes-lot echt bezegelen dan doe je er goed aan om samen met je lief over de Minnewaterbrug te lopen. Als we de legende mogen geloven zul je dan eeuwige liefde kennen. Hier vond namelijk het tragische liefdesverhaal plaats van Minna en Stromberg plaats, die niet met elkaar mochten trouwen, waarna Minna ontroostbaar langs het Minnewater zwierf tot ze uitgeput was en toen Stromberg haar eindelijk vond, stierf in zijn armen. Loop samen over de brug om ervoor te zorgen dat jullie liefde oneindig zal zijn. Als je dat niet romantisch vindt dan weten wij het ook niet meer!

Een boottochtje over de Brugse grachten

Als je in het Venetië van het noorden bent, mag een romantische boottocht natuurlijk niet ontbreken. Het is bovendien een hele mooie manier om de stad van een andere kant te bekijken. Vanaf het water zie je toch weer allerlei prachtige dingen die je anders niet ziet. Je kunt zo bij een van de opstappunten een kaartje kopen en een heerlijk half uur rondvaren terwijl je knus in elkaars armen ligt of lekker tegen elkaar aan zit.Wil je weten welke bezienswaardigheden ook op je to see-lijstje moeten staan? Check dan hier de beste bezienswaardigheden van Brugge.