Brugge

Home > Blog

Brugge krijgt City App

De dienst economie van de stad Brugge is bezig met de ontwikkeling van een City App. Deze app dient enerzijds een communicatiemiddel vormen tussen het stad en de handelaars, maar bovendien heeft de app ook de bedoeling om toeristen naar handelszaken evenals beschikbare parkings te loodsen. Vooral voor dit laatste zijn heel veel toeristen omwille van het parkeerprobleem in de stad reeds vragende partij.

De functie van de Brugge City App

In eerste instantie moet de Brugge City App een eenvoudige communicatie mogelijk maken tussen het stadsbestuur en handelaars evenals toeristen. Voor toeristen zou de Brugge City App een behoorlijk aantal frustraties moeten wegnemen. Bijzonder veel mensen uit Nederland, maar ook uit Engeland, Frankrijk en Duitsland kiezen er jaarlijks voor om met de auto naar Brugge af te reizen. Zij ervaren evenwel de grootst moeilijkste problemen om hun auto op de drukste momenten een plaats te kunnen geven. Dat moet door de komst van de app verholpen worden.

Tweede app voor de stad

De Brugge City App wordt niet de eerste app van de stad. Er bestaat op vandaag namelijk reeds een zogenaamde winkelapp. Het idee achter de Brugge City App kwam er in samenspraak met andere centrumsteden waaronder Roeselare. Daar bestaat een dergelijke app reeds en loopt het project bijzonder goed. Omwille van deze reden werd er voor gekozen om ook voor Brugge een dergelijke app te gaan ontwikkelen. Wanneer de app er precies zal komen is voorlopig nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte!