Brugge

Home > Blog

Brugge op een actieve manier ontdekken

Verken het historische Brugge te voet, ontdek de natuur van Brugge per fiets en geniet van boottochten, picknicks en lekker eten. Doe veel nieuwe ontdekkingen die je door de stad heen kan vinden tijdens het wandelen of fietsen via de grachten en steegjes.

Wandelen door historisch Brugge

Brugge is de ideale plek om eropuit te gaan voor wandelaars. Door goed voorbereid op pad te gaan met wandelschoenen, maar ook als je voor een lange wandeltocht gaat is het handig om een sport bh kopen zoals een sport bh shock absorber. De middeleeuwse charme, met mooie straatjes, historische gebouwen en grachten, maakt het een ideale plek voor wandelaars. Op de Grote markt kan je dan ook veel prachtige architectuur vinden, zoals het Belfort en het Provinciaal Hof. Wandel vervolgens langs de Brugse grachten om de sfeer van de stad te proeven. Je vindt dan tijdens de wandeling ook veel historische plaatsjes zoals de Basiliek van het Heilig Bloed en de Onze Lieve Vrouwekerk met het bekende beeld van Michelangelo. Als je aan het wandelen bent kan je ook hofjes tegenkomen die voor een rustige sfeer zorgen en waar je ook van de stilte kan genieten. Als je nog meer groene plekken wil opzoeken dan kan je een bezoek brengen aan het minnewaterpark, dat dan ook beschikt over een meer en een romantische sfeer door het kasteel dat je daar kan vinden. Vergeet ook zeker niet de mooie steegjes die je kan vinden door de stad die in elke hoek voor nieuwe ontdekkingen kan zorgen.

Ontdek de omgeving met de fiets

Fietsen is een geweldige manier om niet alleen Brugge te verkennen, maar ook de natuur waarmee Brugge omringd is. Huur een fiets en ga op pad langs de rustige paden aan de rand van de stad of maak een ontspannen fietstocht langs de groene kanalen. Een populaire route is de Damme-route, die je meeneemt door dorpjes naar het historische stadje Damme. Langs deze route kom je langs natuurgebieden die bekend zijn omdat je daar veel vogels kan spotten en omdat je veel mooie landschappen daar kan zien. Je kan dan ook met de fiets langs een route die je naar een kasteel lijdt en die je meeneemt door verschillende parken. Als je nog actiever wil zijn terwijl je in Brugge bent, dan zijn er genoeg routes te vinden die je brengen naar andere mooie plaatsen, terwijl je kan genieten van de frisse lucht op je fiets.

Andere tips en activiteiten

Naast wandelen en fietsen heeft Brugge nog meer te bieden. Een boottocht over het water is een must-do activiteit om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren. Of geniet van een picknick in het Minnewaterpark. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst, hier zijn genoeg musea te vinden waar je kan genieten van een diversiteit aan kunst. Voor een smakelijke ervaring kan je ook opzoek gaan naar waar België om bekend staat en dat is de Belgische chocolade. Er is een museum waarin je alles vertelt over de geschiedenis en het maken van de chocolade, en niet te vergeten het proeven van de chocolade. Als je ook andere smaken wil verkennen dan is het bezoeken van lokale markten ook zeker een aanrader, omdat je daar veel lekker ambachtelijk eten kan vinden.