Brugge

Home > Blog

Brugge opnieuw beste stedentripbestemming van België

Zoover heeft recent opnieuw haar Zoover Awards uitgereikt. Elk jaar opnieuw wordt onder meer de meest favoriete bestemming voor een stedentrip in België verkozen. Voor het derde jaar op rij was het Brugge die als beste van de klas werd verkozen. Deze keuze werd gemaakt op basis van zomaar even 200.000 consumentenbeoordelingen uit het jaar 2015. Brugge deed het, het voorbije jaar trouwens extra goed. Een jaar eerder werd de West-Vlaamse hoofdstad namelijk nog verkozen als beste bestemming voor een stedentrip in België met een score van 8,6 op 10. Voor wat het jaar 2015 betreft steeg die score licht naar 8,7 op 10.

Unieke mix van cultuur, gezelligheid en romantiek

Dat Brugge met stip wordt verkozen tot absolute nummer 1 stedentripbestemming van België is uiteraard niet zo vreemd. De stad staat er namelijk om bekend alles in het werk te stellen om haar bezoekers de tijd van hun leven te bezorgen. In Brugge komt dan ook iedereen aan zijn of haar trekken. Of je nu op zoek bent naar een prachtige stad met een indrukwekkende cultuur of je vooral op vakantie gaat voor de gezelligheid en om heerlijk te genieten, het kan in Brugge allemaal. Met een toeristische infrastructuur om u tegen te zeggen is er bovendien voor iedereen een accommodatie te boeken die perfect alle verwachtingen zal weten in te lossen. Hou daarnaast ook nog eens rekening met het feit dat Brugge recent werd verkozen tot één van de meest romantische steden ter wereld en ook jij hebt meteen voldoende goede redenen om een stedentrip naar deze stad te overwegen!

Top 5 Belgische bestemmingen voor een stedentrip

Naast Brugge zijn er uiteraard ook nog andere steden in België die het bezoeken waard zijn. De top 5 van beste Belgische steden voor een stedentrip ziet er als volgt uit:

1.) Brugge – Totale score van 8,7/10
2.) Gent – Totale score van 8,6/10
3.) Leuven – Totale score van 8,5/10
4.) Antwerpen – Totale score van 8,3/10
5.) Brussel – Totale score van 8,0/10