Brugge

Home > Blog

Brugse fontein verhuist van ‘t Zand naar park

De fontein op ‘t Zand is een populaire ontmoetingsplaats voor jongeren, maar ook toeristen laten ze nooit links liggen. Jarenlang was de fontein het uithangbord van ‘t Zand, het grootste plein van de stad. Recent stelde het Brugse stadsbestuur echter de nieuwe plannen voor voor ‘t Zand en daaruit bleek dat er geen plaats meer was voor dit prachtige monument. De inwoners van Brugge lieten hun ongenoegen blijken, in het bijzonder omdat het lot van de fontein voor een lange tijd niet duidelijk was. Daar kwam vandaag verandering in.

Nieuwe bestemming gevonden

Dat de fontein van ‘t Zand moet en zal verdwijnen was reeds eerder duidelijk, maar een dergelijk toch niet onbelangrijk en groot monument kan je niet zomaar overal kwijt. Laten wegkwijnen in een museum was dan ook geen optie. Het stadsbestuur vroeg de inwoners van de stad om hun mening en ontving een groot aantal reacties. Van alle reacties leek een verhuis naar het mooie Albert I-Park van de stad de beste en bovendien meest haalbare optie. Hier is immers voldoende plaats om de fontein te plaatsen en daarnaast pakt ze bij de omgeving. Eveneens een niet onbelangrijk voordeel is dat de fontein in de omgeving van haar oude woonplaats blijft staan.

Populair monument onder toeristen

Wil je met andere woorden in de toekomst tijdens een stedentrip naar Brugge de bekende fontein van ‘t Zand bezoeken? Dan zal je deze terugvinden in het nabijgelegen Albert I-Park. Vanaf wanneer dit precies zal het geval zal zijn is momenteel nog niet bekend. Van zodra daar verandering in komt lees je het uiteraard hier op Brugge.nl!