Brugge

Home > Blog

Busverbinding tussen Brugge en Londen

Wat zou je er van denken om een vakantie naar Brugge te combineren met een uitstap naar Londen en Dortmund? Vanaf 1 juni wordt het mogelijk! Dan start er immers een busverbinding tussen Brugge en beide steden die wordt uitgevoerd door FlixBus. Op deze manier ontstaat een nieuwe, comfortabele en bovendien voordelige manier om af te reizen naar deze bestemmingen. Dit zou het verblijfstoerisme van alle steden ten goede moeten komen. Verschillende regio’s, waaronder Greater London, Noord-Brabant en Nordrhein-Westfalen waren in 2015 goed voor zomaar even 11 procent van de verblijfstoeristen. Dit was goed voor een slordige 250.000 overnachtingen.

Het spreekt voor zich dat de nieuwe busverbindingen ook interessant zijn voor inwoners van de stad Brugge. Een rit tussen Brugge en het Victoria Station in Londen neemt zo’n kleine 5 uur in beslag. Dat is knap, want op deze manier hoeft de reistijd niet onder te doen voor een rit met de Eurostar via Brussel. Ook voor een internationale treinreis biedt de busdienst een interessant en voordelig alternatief.

Kosten busverbinding Londen en Dortmund

Bovenstaande klinkt natuurlijk allemaal erg interessant, maar welke kostprijs is er nu precies verbonden aan een dergelijke busreis tussen Brugge en Londen of Dortmund? Een ticketje naar Londen kost je amper 13 euro. Voor een ticketje naar Dortmund wordt 19 euro betaald. De buslijn beschikt niet alleen over een halte in Brugge, ook De Panne, Antwerpen, Eindhoven en Essen staan op het schema. De Flixbus verbinding wordt vanaf 1 juni dagelijks aangeboden.