Brugge

Home > Blog

Choco Story is hét museum voor chocoladeliefhebbers

Wie van chocolade houdt moet in Brugge zijn. De stad, die ook wel de chocoladehoofdstad van Brugge wordt genoemd, heeft namelijk zoveel chocolatiers, dat het eigenlijk bijna een beetje bizar wordt. In 2017 waren er maar liefst 63 chocoladewinkels waar je terecht kon voor de zoetigheid. Maar bovenal vind je hier het chocolademuseum Choco Story. Een must see voor de echte chocoladefanaat. 

Educatief en smakelijk uitje

Een bezoekje aan Choco Story garandeert dat je na afloop flink bent bijgespijkerd in je kennis over dat lekkere zoete goedje; chocolade! Want waar komt het nou eigenlijk vandaag? Hoe maak je nou echt lekkere chocolade? En, goed om te weten voor mensen die er niet vanaf kunnen blijven, heeft chocolade geneeskrachtige werkingen? Kortom, er valt genoeg te leren over het snoepgoed dat we met zijn allen massaal verslinden. 

Een zintuigelijke ervaring

Het leuke van een bezoek aan het chocolademuseum in Brugge is niet alleen dat je er wat van opsteekt, maar vooral ook dat je naast je oren en ogen ook je neus en smaakpapillen kunt gebruiken. De rijke geschiedenis van chocolade wordt zo met alle zintuigen beleefd. Dat is leuk voor de jongste bezoekers, maar ook de oudere gasten zullen hier plezier aan beleven.

Er chocola van maken

Als je alleen maar wat door een museum loopt te sjokken is de lol er vaak snel vanaf voor veel mensen. Daarom is het extra leuk als je er een interactieve ervaring van maakt, dat kan in dit museum dus door te proeven en ruiken. Maar het is nog veel leuker om dit museumbezoek te combineren met een heuse chocoladeworkshop waarbij je zelf de armen uit de mouwen steekt om lekkernijen te maken. Laat je inspireren door de chocolade experts en waan je even de hoofdpersonage van de film Chocolat (die jij als chocoladeliefhebber natuurlijk al honderd keer gezien hebt). 

Een leuke toevoeging aan je bezoek aan Brugge

Het museum kun je prima in een uurtje bezoeken. Met een handige en gratis audio tour kun je zelf op ontdekking uit gaan. Uiteraard kun je er ook veel langer over doen, als je alle informatie die er is, en dat is nogal wat, tot je wilt nemen. De tour eindigt met een lekkere proeverij zodat je met die vernieuwde kennis van chocolade nog eens extra kunt genieten. Het is een betaalbaar museum dat voor jong en oud genoeg te bieden heeft. 

Check de website voor de huidige openingstijden en ticketprijzen en extra informatie. 

Chocostory

Wijnzakstraat 2

8000 Brugge