Brugge

Home > Blog

Club Brugge Expo in Stadshallen Brugge

Club Brugge, één van de beste voetbalploegen van België bestaat 125 jaar en dat moet gevierd worden! Momenteel kan je tijdens een bezoek aan de stad Brugge de grootste collectie met Club Brugge artikelen ontdekken die ooit is samen gebracht. Liefhebbers van voetbal of Nederlanders met een hart voor Club Brugge mogen deze expo dan ook voor geen geld van de wereld missen!

Stadshallen onder het Belfort

De expo 125 jaar Club Brugge is terug te vinden in de Stadshallen onder het Belfort. De expo dompelt de bezoekers onder in de rijke geschiedenis van de ploeg. Zo worden de Europese gloriedagen herbeleeft, maar is er ook ruimte voor de donkerste momenten uit het verleden van de ploeg. Een belangrijk moment dat eveneens naar voor wordt gebracht is bijvoorbeeld de dood van spits François Sterchele waar tot op vandaag nog elke 23ste minuut voor wordt geapplaudisseerd tijdens een wedstrijd van Club Brugge.

Uitstekend kader voor expo

Het historisch kader van de stadshallen vormt een uitstekende locatie voor deze expo. Niet alleen werd Club Brugge opgericht op de Markt (namelijk in Café La Civière d’Or), bovendien is er het standbeeld van Jan Breydel waar het stadion naar werd vernoemd en is er uiteraard de kampioenviering die op de Markt heeft plaatsgevonden. Wie de Club Brugge expo wil bezoeken kan dat tot en met 8 januari. De expo is geopend van woensdag tot zondag telkens van 10h00 tot 18h00.