Brugge

Home > Blog

Culinair genieten op Kookeet in Brugge

Dat je in Brugge uitstekend culinair kan genieten hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Brugge telt namelijk verschillende uitstekende restaurants waar je met een volle buik en een heerlijk gevoel terug buiten stapt. De voorbije jaren is Brugge evenwel ook het toneel van het bijzonder populaire evenement Kookeet. Dit evenement gaat dit jaar door op het Stationsplein (kant van Sint-Michiels) en biedt bezoekers de mogelijkheid om niet alleen hun favoriete chefs te ontmoeten, maar ook hun heerlijke creaties te proeven. Ben je dit weekend in Brugge en weet je heerlijke, culinaire hapjes altijd wel te waarderen? Dan mag een bezoekje aan Kookeet niet in je planning ontbreken!

32 absolute topchefs

Kookeet is zoveel meer dan uitsluitend een culinair evenement. Het is een mogelijkheid voor iedereen om tegen een interessante prijs de beste creaties van 32 absolute topchefs te proeven. De chefs vertegenwoordigen uiteraard stuk voor stuk hun sterrenzaak en daar zitten absolute klappers bij. Restaurants die aanwezig zijn op Kookeet editie 2016 zijn met name De Karmeliet, Goffin, de Sans Cravate, Würst, Kok Au Vin, De Jonkman, Rock-Fort, L.E.S.S. en Tanuki. Dit jaar werd als ‘special guest’ publiekslieveling Jeroen Meus gevraagd.

Afsluiten in stijl voor de Karmeliet

Deze editie van Kookeet wordt extra belangrijk voor de chef van het Brugse culinaire restaurant De Karmeliet. De topchef achter dit restaurant, Geert van Hecke heeft immers eerder reeds aangekondigd het in september voor bekeken te houden met zijn restaurant. Het 3-sterrenrestaurant zal na een mooie 33 jaar de deur achter zich sluiten waardoor een belangrijke stukje culinaire geschiedenis van Brugge verloren gaat. Wanneer je nog één of meerdere gerechtjes van deze absolute topper uit Brugge wil ontdekken is een bezoek brengen aan Kookeet dit jaar een absolute aanrader!

Ecologisch vriendelijk evenement

Er wordt tijdens het evenement alles in het werk gesteld om de natuur te respecteren. Het betreft dan ook een evenement met een sterk ecologisch kantje. Het bestek dat wordt aangeboden is bijvoorbeeld 100 procent biologisch afbreekbaar. Daarnaast wordt er gevraagd aan de bezoekers van Kookeet om hun bestek te hergebruiken. Bovendien wordt er voor het evenement zoveel mogelijk gewerkt met plaatselijke leveranciers en is het uiteraard prima te bereiken met het openbaar vervoer. Op deze manier kunnen mensen tijdens het Kookeet evenement heerlijk genieten, maar dan wel zonder de natuur teveel te belasten.

Wanneer?

Kookeet vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 september. De deuren van het evenement openen om 11h00 ‘s morgens en gaan opnieuw dicht ‘s avonds op 21h00.

Praktisch

De gerechtjes die je op Kookeet in Brugge worden voorgeschoteld kunnen niet worden betaald met gewoon geld, maar wel met jetons. De gerechtjes hebben een prijs van 4, 6 of 8 euro.

Afsluiten met Sven Ornelis

Elke avond sluit een dj het evenement af met een heuse set van 20h00 tot 22h00. Wie er voor kiest om maandag 26 september een bezoek te brengen op Kookeet zal de afsluiter van het evenement meemaken onder leiding van Sven Ornelis. Wil je een top avond met niet alleen culinair, maar ook muzikaal genot beloven? Dan is een dagje Brugge plannen morgen misschien wel geen slecht idee!