Brugge

Home > Blog

De lekkerste bieren van Brugge

België staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke biermerken en speciaal bieren. Ook in de stad Brugge vind je heerlijke, lokaal gebrouwen biertjes. In Brugge vind je bierbrouwerijen, het museum Bruges Beer Experience, de beste bars en cafés en nog veel meer. De stad staat dus bekend om de bieren en overige drankjes. Hieronder vind je meer informatie over de bieren die allemaal worden gemaakt in de Belgische stad Brugge.

Blanche de Bruges

Dit bier wordt al vijf generaties land gemaakt door de Brugse familie Vanneste. Blanche de Bruges is een heerlijke tarwebier en een van de lekkerste witbieren van België. Sinds 2019 is er een akkoord bereikt met Alken-Maes, waardoor de brouwerij De Halve Maan in Brugge de productie van dit bier weer in handen heeft. Blanche de Bruges is dus weer terug in Brugge.

Brugse Zot

Brugse Zot is een goudblond bier, gemaakt naar een uniek recept. Deze bieren worden gebrouwen met respect voor de oorspronkelijke traditie. Er is ook een bruine versie van dit bier. Dit is een wat zwaardere, bittere versie genaamd Brugse Zot Dubbel. De Halve Maan in Brugge brouwt ook de Brugse Bok, amberkleurig bier wat gebrouwen wordt met geroosterde soorten mout. Dit seizoensbier kun je ook vinden in Brugge en zijn zeker de moeite waard om te proberen.

Straffe Hendrik

Dit merk bier heeft een sterke mout- en hopsmaak en is erg krachtig. Van Straffe Hendrik zijn verschillende soorten bier te verkrijgen. Zo heb je e blonde tripel, bruine quadrupel en bieren die slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. In deze bieren zit veel alcohol en ze zijn erg rijk van smaak. Deze biertjes zijn van erg goede kwaliteit en kun je proeven in Brugge.

Fort Lapin 8

Dit Belgische bier is een tripel, blond bier met een lichtzoete smaak. Het smaakt een beetje fruitig en is licht bitter. De alcohol in het bier ligt rond de acht procent. Dit bier wordt ook gebrouwen in Brugge zelf.

Bourgogne des Flandres

Deze bieren komen van de brouwerij John Martin en bestaan al sinds het jaar 1911. Het is een bruine soort bier, met een zachte, zoet-zurige smaak. Het bier is erg rijk van smaak en voor een Belgisch biertje heeft het een laag alcoholpercentage, namelijk vijf procent.