Brugge

Home > Blog

De leukste kindvriendelijke uitjes in Brugge

Brugge is een prachtige stad vol geschiedenis. Niet voor niets dat deze stad dan ook zo enorm populair is voor een stedentrip. Toch is dit niet het enige waarom Brugge zo populair is. Wist je namelijk dat het ook een stad is die bij uitstek geschikt is om met het hele gezin naartoe te gaan? Zo zijn er in Brugge namelijk ontzettend veel kindvriendelijke activiteiten, waarmee de kinderen zich uren kunnen vermaken. Dus ook wanneer je graag wat langer dan een dag of weekendje weg wilt, is Brugge een stad om in je achterhoofd te houden. Om je een idee te geven wat er allemaal voor leuks te beleven is in deze Belgische stad, hebben we een aantal populaire kindvriendelijke uitjes voor je op een rijtje gezet.

Boudewijn Seapark

Waar in Nederland het Dolfinarium enorm populair is, is in Brugge het ‘Boudewijn Seapark’ de plek waar je moet zijn met de kinderen. Hier kunnen de kinderen genieten van ‘spetterende’ shows met dolfijnen, zeeleeuwen en ook zeehonden niet te vergeten. Daarnaast zijn er ook verschillende attracties, zoals een speeltuin en waterglijbanen. Het park is dus ideaal voor zowel een lekkere warme zomerdag, maar ook wanneer het wat kouder is buiten. Liever iets anders doen met het gezin? Dat kan! Zo zijn er nog tal van andere leuke dingen om te doen met kinderen in Brugge.

Terug in de tijd met het Historium

Het Historium is een interactieve tentoonstelling die je meeneemt naar het middeleeuwse Brugge. Je kunt wandelen door prachtig gereconstrueerde kamers, luisteren naar boeiende verhalen en zelfs virtueel vliegen over de stad. Het is een educatieve en vooral ook spannende ervaring voor zowel kinderen als ook de volwassenen. Je gaat als het ware terug in de tijd en ziet dus precies hoe het er eeuwen geleden aan toe ging in Brugge en hoe de basis toen al werd gelegd voor hoe de stad nu is. Zo zijn er overigens nog ontzettend veel invloeden van die tijd te zien in de stad. Het advies is wel om niet met jonge kinderen te gaan, aangezien ze er dan niet alles van begrijpen.

Dagje naar het Chocolademuseum

Chocolade, wie is er niet dol op? Een bezoekje aan het Choco-Story Museum is dus het perfecte uitje voor het hele gezin! Want laten we eerlijk zijn, ook de meeste volwassenen zijn dol op chocolade. Het leuke aan dit museum is dat je stap voor stap wordt meegenomen in de geschiedenis van het maken van chocolade om vervolgens zelfs ook chocolade te mogen maken, hoe leuk is dat?

Tip: Vraag ook de kinderen wat ze leuk vinden

Het is natuurlijk superleuk om allerlei activiteiten te bedenken voor de kinderen, maar vinden ze dit wel leuk? Om er zeker van te zijn dat jullie iets gaan doen wat hele gezin leuk vindt, is het goed om ook de kinderen eens te vragen om wat inspraak. Allereerst geef je ze dan het gevoel dat ze er toe doen, maar weet je ook zeker dat jullie iets gaan doen wat ook de kinderen leuk vinden.