Brugge

Home > Blog

De mooiste bruggen van Brugge

Niet voor niets wordt Brugge (net als Giethoorn overigens) wel het Venetië van het noorden genoemd. In het plaatsje, dat vlakbij de kust ligt, vind je alleen in het historische centrum al 43 bruggen. Deze bruggen buigen zich over de aftakkingen van de  rivier de Reie, die door Brugge loopt. Die kanalen worden dan ook wel reien genoemd. Bruggen geven een stad meer charme en mensen vinden het vaak erg leuk om een route te lopen langs de mooiste bruggen. Maar welke zijn dat in Brugge?

De Minnewaterbrug

Of de Minnewaterbrug echt de mooiste brug is, daar kun je natuurlijk eindeloos over discussiëren. Feit is wel dat het een hele populaire brug is. Vooral voor verliefde stelletjes. De legende gaat namelijk dat wanneer je samen met je lover over deze brug wandelt, je voor eeuwig samen zult blijven. Romantischer wordt het natuurlijk niet. 

Afbeelding met buitenshuis, boom, water, brug

Automatisch gegenereerde beschrijving

De Begijnhofbrug (wijngaardbrug)

De locatie van deze schilderachtige brug is absoluut oogstrelend en geeft je het gevoel dat je terug gaat in de tijd. Wie over de brug loopt naar het Begijnhof, doet dat eigenlijk ook een beetje. Want hier vind je het oude klooster en de kloostertuin. In dit eeuwenoude klooster woonden vroeger begijnen en ook vandaag de dag is het begijnhof nog bewoond door een handvol zuster en alleenstaande Brugse dames. Dit geeft de brug nog meer charme. Net als de zwanen die sereen onder de brug door zwemmen. 

Afbeelding met buitenshuis, gebouw, boom, hemel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Gruuthusebrug

Al sinds 1288 kun je op deze plek de Reie oversteken. Al was het destijds een brug van hout en duurde het nog honderd jaar voor de brug in steen werd gemaakt. De naam dankt de brug aan de heren van Gruuthuse die vlakbij de brug gaan wonen en ook de huidige brug is alweer bijna 300 jaar oud. 

Gruuthusebrug, Brugge | De Gruuthusebrug aan de Dijver in Br… | Flickr

Meebrug en Peerdenbrug

De Meebrug en Peerdenbrug worden vaak in één adem genoemd, omdat ze maar een paar honderd van elkaar verwijderd zijn. Bovendien zijn dit de twee van de oudste bruggen van Brugge. De Meebrug is met 624 jaar de oudste brug, gevolgd door de Peerdenbrug die toch wel een stuk jonger is. De Groenerei, is bovendien een van de mooiste en meest pittoreske plekjes om langs te wandelen of doorheen te varen. 

Meebrug, Brugge | De Meebrug ligt tussen de Steenhouwersdijk… | Flickr

Bonifaciusbrug

Een lieflijk bruggetje, maar vooral de omgeving, de omringende panden zorgen ervoor dat de Bonifaciusbrug een veel gefotografeerde brug is. De sprookjesachtige omgeving is dan ook erg populair bij toeristen. Wil je er op een rustig moment van genieten, dan zijn vroege vogels vaak het gelukkigst. 

Afbeelding met buitenshuis, gebouw, kanaal, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving