Brugge

Home > Blog

De reden om op fietsvakantie naar Brugge te gaan

Wil je er even lekker tussenuit om tot rust te komen, maar  tegelijkertijd ook wat kunnen zien? Dan is een fietsvakantie naar Brugge hiervoor de perfecte keuze. Het voordeel aan Brugge, is dat het dichtbij is en je dus prima voor een weekend of midweekje die kant op kunt. Daarbij komt ook dat je zowel in het centrum, als daarbuiten ontzettend veel te zien hebt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Natuurlijk is het wel verstandig vooraf een planning te maken, zodat je bijvoorbeeld een fietstocht kunt maken die voor een deel door de natuur gaat, maar ook een stuk door de stad zelf. Dit heeft als voordeel dat je helemaal zelf bepaald of je zin hebt om door de natuur te fietsen of toch liever door het drukke centrum van de stad. Omdat er daarnaast nog tal van andere redenen zijn om te kiezen voor een fietsvakantie naar het pittoreske Brugge, hebben wij er een aantal voor je uitgepikt.

Brugge is een historische en culturele stad

Brugge is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Wanneer je door de straten fietst, waan je jezelf terug in de middeleeuwen. De historische gebouwen, zoals het Belfort van Brugge en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, laten je zien hoe prachtig de architectuur is van deze stad. Daarnaast telt Brugge ook allerlei verschillende musea, die je precies laten zien hoe deze hele stad is opgebouwd. Dus ga je naar Brugge, dan is het een absolute aanrader om een bezoekje te brengen aan het beroemde Groeningemuseum, waar je kunt genieten van alle prachtige kunstwerken die deze stad rijk is. Hoe leuk is het om direct op je nieuwe e-bike van Amslod, een bekende e-bike fabrikant uit Nederland flink wat kilometers te maken en tegelijkertijd te kunnen genieten van een historisch stukje België?

Geniet van de natuur

Het centrum van Brugge is druk en vooral bekend om het middeleeuwse karakter. Toch kent Brugge ook een prachtige natuur. Wist je namelijk dat de buitenste ring van Brugge vrijwel alleen maar bestaat uit verschillende soorten natuurgebieden? Zo fiets je het ene moment door verschillende polders en groene velden en ben je voor je het weet in één van de vele gezellige dorpjes, waarbij het meer dan de moeite waard is om even te stoppen voor een lekker Belgisch speciaalbiertje.

Je eigen e-bike kan eenvoudig mee

Wanneer je kiest voor een weekendje fietsen in Brugge, dan kun je natuurlijk gewoon je eigen e-bike meenemen. Zorg er wel voor dat je een goede fietsendrager gebruikt, aangezien de gemiddelde e-bike een stuk zwaarder is dan een normale fiets. Dus heb je nog een fietsendrager van een aantal jaren geleden in de schuur liggen, controleer dan wel even het maximaal draagbare gewicht. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je fiets straks halverwege ergens van de fietsendrager valt. Heb je nu nog geen e-bike, dan kun je er natuurlijk ook één huren. Alhoewel het onze voorkeur zou hebben er zelf één aan te schaffen, is deze keuze aan jezelf. Het voordeel van een e-bike aanschaffen, is dat je deze ook kunt gebruiken voor woon-werkverkeer bijvoorbeeld.