Brugge

Home > Blog

De reden om te gaan kamperen in Brugge

Wil jij optimaal genieten van al het moois wat Brugge te bieden heeft? Dan is het een absolute aanrader om eens totaal iets anders te doen dan normaal! Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld te overnachten in een luxe tent in plaats van in een hotel in het centrum van de stad? De afstanden mogen dan misschien wel wat groter zijn, maar het openbaar vervoer en ook de auto kun je prima overbruggen. Het voordeel van kamperen is dat je geniet van de rust en prachtige natuur, maar wel de mogelijkheid hebt om ook eindeloos door de straten van deze Belgische stad te kunnen struinen. Omdat er tal van redenen zijn waarom kamperen zo ontzettend leuk en gezellig is, hebben wij er een aantal voor je verzameld. De kans dat jij na het lezen van dit artikel toch stiekem eens gaat kijken naar de mogelijkheden, is vrij groot, kunnen we je verzekeren!

Brugge heeft een prachtige natuur

Bij kamperen denken de meesten van ons vaak direct aan een tentje in het bos. Uiteraard zijn er mensen die dit geweldig vinden, maar niet helemaal wat wij bedoelen. Wat we namelijk de laatste jaren steeds vaker zien, is dat de mensen die kiezen voor een kampeervakantie, wel willen genieten van de rust en vrijheid van het kamperen, maar ook gebruik willen maken van de luxe die een hotel te bieden heeft. Dit heeft ervoor gezorgd dat de glamping steeds populairder is geworden. Deze vorm van ‘kamperen’ combineert het beste van twee werelden: kamperen met luxe, dat is glamping! Juist dit maakt het dat Brugge voor velen zo’n populaire bestemming is. Je geniet er namelijk in alle luxe van de rust op een glamping, terwijl je wel de beschikking hebt over een eigen douche, toilet en keuken.

In no time in het centrum van de stad

De meeste campings liggen vaak in een bosrijk gebied en dus wat verder weg van de stad. Gelukkig is dit in Brugge geen enkel probleem en kun je op allerlei verschillende manieren naar het mooie centrum voor een dagje shoppen of bekijken van allerlei (historische) bezienswaardigheden. Afhankelijk van voor welke camping of glamping je kiest, kun je zelfs met de fiets. Lijkt jou dit ook wel wat? Boek dan vandaag nog jouw vakantie in een safaritent en geniet van de prachtige natuur en de rust, terwijl je ondertussen heerlijk uitgebreid kunt koken in je eigen keuken. Niet voor niets is een vakantie op de camping in Brugge als je het ons vraagt, een absolute aanrader. Perfect voor gezinnen met kinderen, maar ook wanneer je met z’n tweetjes even weg wilt uit de drukte van de stad.

Ook perfect voor een weekendje

Waar we bij een vakantie vaak denken aan minimaal een week, is Brugge bij uitstek geschikt voor een stedentrip. Nu is het voor de mensen die uit Groningen komen qua afstand net even wat verder, maar is het over het algemeen prima om vrijdag te vertrekken en zondag of maandag weer terug te rijden. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is de populariteit in het hoogseizoen. De kans dat je dan last minute nog een huisje of safaritent kunt boeken, is vrij klein. Goed plannen dus!