Brugge

Home > Blog

Dit wil je zien tijdens een dagje Brugge

Brugge, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is een stad waarop je meteen verliefd wordt. Dit komt door haar middeleeuwse charme, de pittoreske  grachten en de historische gebouwen. Een dagje Brugge voelt als een reis terug in de tijd, waarbij elk straatje een ander verhaal vertelt. In deze blog vertellen wij jou de perfecte route voor een dagje Brugge. 

Ochtend: start de dag bij de Grote Markt

Start je dag vroeg op de Grote Markt, het kloppend hart van Brugge. Omringd door kleurrijke gevels en historische gebouwen, is dit de een hele mooie plek om de sfeer van de stad te proeven. Bezoek het Belfort van Brugge, een iconische toren die hoog boven de markt uittorent. Klim naar de top voor een geweldig uitzicht over de stad. Vergeet niet om op de markt zelf rond te wandelen en een kopje koffie te drinken bij een van de gezellige cafés.

Middeleeuwen herleven: de Heilig-Bloedbasiliek

Op slechts een paar minuten lopen van de Grote Markt vind je de Heilig-Bloedbasiliek. Deze bijzondere kerk herbergt een relikwie dat volgens de overlevering het bloed van Jezus Christus bevat. De basiliek is een prachtig voorbeeld van romaanse en gotische architectuur en een bezoek meer dan waard, vooral vanwege de serene en heilige sfeer die hier hangt.

Verrassende stop: het Frietmuseum

Wanneer je in Brugge bent, mag je de Belgische trots absoluut niet missen: frieten. Breng een bezoek aan het Frietmuseum, het enige museum ter wereld over frieten. Hier leer je alles over de geschiedenis van de aardappel en hoe deze uiteindelijk de friet werd die we vandaag de dag kennen en we allemaal van houden.  En natuurlijk kun je hier genieten van heerlijke Belgische frieten.

Lunchtijd: lokale specialiteiten

Eet niet teveel van die Belgische frieten, want voor de lunch is het een goed idee om een leuke brasserie of bistro in Brugge te bezoeken. Probeer lokale specialiteiten zoals stoofvlees met frieten of een lekkere vissoep. Een aanrader is ‘t Brugs Beertje, een authentiek café met een heel scala aan Belgische bieren. 

Middag: varen op de reien

Een bezoek aan Brugge is natuurlijk niet compleet zonder een boottocht op de reien, de grachten van de stad. Wanneer je een rondvaart zie je de stad vanuit een heel ander perspectief dan wanneer je bijvoorbeeld te voet gaat. Je ziet leuke hoekjes van de stad die je anders misschien niet zou spotten. Nog een pluspunt is dat de schippers graag interessante verhalen en anekdotes over Brugge vertellen. 

Bezoek het Groeningemuseum

Na de boottocht is het tijd om cultuur te snuiven in het Groeningemuseum. In dit museum vindt je een uitgebreide collectie Vlaamse Primitieven, met werken van meesters zoals Jan van Eyck en Hans Memling. 

Avond: genieten van de Brugse horeca 

Sluit je dag af met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Brugge heeft. Restaurant De Stove biedt bijvoorbeeld een intieme setting en heerlijke gerechten bereid met lokale ingrediënten. Voor een unieke ervaring kun je ook kiezen voor Den Gouden Harynck, een Michelin-sterrenrestaurant. 

Sluit af met een avondwandeling 

Na het diner is het een aanrader om nog een avondwandeling te maken. Brugge by night is magisch, met sfeervol verlichte straten en grachten. De Stadshallen en het Belfort zijn prachtig verlicht, en de rustige straten geven je het gevoel alsof je de stad voor jezelf hebt.