Brugge

Home > Blog

Dit zijn de vloer trends in Brugge

Brugge, een historische stad met karakter en allure. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je woning, dan kan de keuze soms best lastig zijn. Net als in Nederland, zien we dat er ook in België verschillende trends zijn die we iedere keer terug zien komen. Zo kiezen bijvoorbeeld steeds meer Belgen voor een coatingvloer in hun woning, waar dit tot jaren geleden vaak niet het geval was. Omdat ook hier de keuze enorm is, willen we je in dit artikel graag meenemen in de verschillende trends en ontwikkelingen op het gebied van vloeren. Daarbij maakt het niet uit of je nu houdt van modern, klassiek of een mix van beide. Dus wil jij weten welke vloeren bij uitstek geschikt zijn om de look en feel van je woning naar een (nog) hoger niveau te tillen? Lees dan snel verder!


Houten vloeren


Houten vloeren zijn eigenlijk al tientallen jaren enorm populair. Deze vloeren hebben een natuurlijk uitstraling en passen daarom ook perfect in meerdere interieurstijlen. Het enige nadeel wat een vloer van hout wel heeft, is dat het een stuk meer onderhoud nodig heeft, dan wanneer je kiest voor PVC, laminaat of een gietvloer. Belangrijk is bijvoorbeeld wel om een houten vloer periodiek in de olie te zetten, zodat de kwaliteit van het hout optimaal blijft. doe je dit niet, dan heb je de kans dat het hout op bepaalde plekken verkleurt, wat voor het geheel niet bepaald bijdraagt aan de sfeer en gezelligheid.


Beton cire


Waar we bij beton cire vaak denken aan wanden, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Door te kiezen voor beton cire, zal je zien dat je huis er direct heel anders uit komt te zien. Het voordeel van deze vloeren, is dat je bijvoorbeeld een ruime keuze hebt qua kleur, maar ook als het gaat om patronen. Zo kun je kiezen voor een gladde vloer van beton cire, maar is een patroon ook goed mogelijk. Vooral in de badkamer zien we dit vaak terug, zowel op de vloer als op de muren. Daarbij komt ook dat beton cire waterbestendig is, dus het niet erg is dat het nat wordt. Alles bij elkaar maakt dit een ideale vloer voor verschillende ruimtes in huis.

PVC vloeren


PVC is en blijft de vloer van nu! Waar laminaat tot jaren geleden het populairste was, is dit tegenwoordig PVC. Logisch, want PVC is qua uitstraling en kwaliteit net even een klasse mooier en beter dan laminaat. Sterker nog, je kunt zelfs kiezen voor een PVC visgraatvloer, waarbij het net lijkt alsof je een vloer van echt hout hebt. PVC heeft zich de laatste jaren dus serieus bewezen als absolute aanrader voor een vloer die alles heeft wat je zoekt in een vloer. Naast de toevoeging als het gaat om sfeer, is een PVC vloer ook makkelijk in onderhoud, perfect in combinatie met vloerverwarming en verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, maten en patronen. Kortom, de vloer die in praktisch ieder interieur past.