Brugge

Home > Blog

Gebruik de hashtag #VisitBruges!

Brugge heeft als stad net als het volledige toerisme in België aanzienlijk te lijden onder de aanslagen die zijn gepleegd op 22 maart in Brussel en Zaventem. In het eerste kwartaal van dit jaar zagen hotels hun bezetting bijvoorbeeld dalen met 10 procent. Aanbieders van gastenkamers tekenen een verlies op van bijna 20 procent. Ondertussen heeft de stad Brugge reeds enkele plannen klaar om het toerisme in het buitenland terug positief in de kijker te zetten. Sterker nog, het wil een alternatief vormen voor reizigers die zich in de Belgische hoofdstad niet veilig voelen. Brugge is namelijk een veilige en uitnodigende stad die haar bezoekers heel wat moois te bieden heeft.

Hashtag #VisitBruges

Eén van de meest opvallende (en tevens ook meest moderne) plannen van de stad om het toerisme positief in de kijker te zetten is de hashtag #VisitBruges. De hashtag wordt op social media reeds aardig gebruikt, maar het kan uiteraard nog beter. De hashtag kan gebruikt worden door iedereen die Brugge bezoekt om mooie foto’s van de stad te delen. Ook wanneer je hebt gegeten in een heerlijk restaurant of wanneer je verblijft in een prachtig hotel is het natuurlijk mogelijk om dit te delen. Alles dat Brugge op internationaal gebied op een leuke wijze in de kijker stelt is dan ook meer dan welkom.

Folders in hotels en restaurants

Voor toeristen is het natuurlijk nog niet helemaal duidelijk waar deze hashtag precies voor is bedoeld. Dat probeert de stad evenwel op te lossen door folders in hotels en restaurants te leggen. Deze folders moeten aan toeristen duidelijk maken dat ook zij hun leukste foto’s van hun verblijf in het Venetië van het Noorden via die weg op social media kunnen delen. Ga je met andere woorden binnenkort op stedentrip naar Brugge en wil je het toerisme van deze prachtige stad een hart onder de riem steken? Gebruik dan zeker en vast de hashtag @VisitBruges! Ook wanneer je reeds een bezoek hebt gebracht aan Brugge en je daar enkele leuke foto’s van hebt staan mogen ze uiteraard gedeeld worden!