Brugge

Home > Blog

Goedkoop Valentijn vieren? Ook in Brugge!

Valentijn vieren in het buitenland is door de jaren heen opvallend populair geworden. Heel wat mensen verrassen hun partner voor de meest liefdevolle dag van het jaar dan ook met een leuke uitstap, een citytrip of zelfs een langere vakantie. Uiteraard gebeurt dit niet tegen elke prijs en wordt er rekening gehouden met de bestemmingen waar het voordeligst heen kan worden gereisd. Opvallend detail, in een lijst met voordeligste bestemmingen om Valentijnsdag in het buitenland door te brengen zijn twee Belgische steden terug te vinden. Buiten de Belgische hoofdstad Brussel blijkt ook Brugge heel wat voordeliger te zijn dan veel reizigers denken.

Los Angeles is duurste plaats

Laat ons in eerste instantie eens kijken naar de duurste plaats ter wereld om Valentijnsdag te vieren met je geliefde. Volgens het onderzoek van de Duitse bloemenwebsite Bloomy Days is dat namelijk Los Angeles. Je zou er voor een verblijf inclusief romantische toets al snel minimaal 1.250 euro betalen. Praag is dan weer het voordeligst en biedt haar bezoekers de mogelijkheid om een romantische Valentijn te beleven tegen een gemiddeld prijskaartje van 425 euro. In deze prijs is een verblijf inbegrepen in een luxueus hotel evenals een dagje in een spa, rozen en zelfs een fles bubbels!

Twee Belgische steden

Op de achtste plaats in de lijst met voordeligste steden in de wereld om Valentijn te beleven staat de Belgische hoofdstad Brussel. Vier plaatsen verder vinden we op een verdienstelijke twaalfde plaats ook het Venetië van het Noorden terug. Brugge is sowieso een zeer populaire bestemming tijdens deze periode. Heel wat reizigers komen van overal in Europa of zelfs daarbuiten naar Brugge om er de liefde met hun partner te bezegelen op één van de vele romantische plaatsjes die verspreid over de historische stad zijn terug te vinden. Voor dit jaar is het waarschijnlijk reeds te laat, maar wanneer je volgend jaar graag een romantische Valentijn wenst te beleven in het buitenland zonder dat het je een rib uit je lijf kost is het beslist de moeite waard om voor Brugge te kiezen!