Brugge

Home > Blog

Grootste tentoonstelling over Leonardo da Vinci ooit in Brugge

Vanaf donderdag 1 juni kan je in Brugge de grootste tentoonstelling ooit van Leonardo da Vinci bezoeken. De tentoonstelling omvat meer dan honderd maquettes met uitvindingen en machines van het Italiaans genie. Ondanks het feit dat de expo duidelijk de nadruk legt op da Vinci komen er ook verschillende tijdgenoten uit de Renaissance aan bod. Een bekende naam op dit vlak is Michelangelo. De tentoonstelling zou in totaal meer dan honderd originele schetsen, maar ook schriftjes omvatten van de artiesten. Alle stukken stammen af uit de periode van 1452 tot 1519.

Aandacht voor diverse creaties

Doorheen de tentoonstelling krijg je als bezoeker een goed beeld van niet alleen de vliegtuigen en helikopters, maar ook van andere uitvindingen van da Vinci. Denk hierbij aan onderzeeërs, maar ook aan fietsen, wapentuigen evenals verschillende meetinstrumenten. Het spreekt daarnaast voor zich dat de organisatoren van de tentoonstelling in het bijzonder de unieke visie van da Vinci op de architectuur en anatomie hebben uitgelicht. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling zal meteen duidelijk worden dat er tussen de maquettes verschillende uitvindingen op ware grootte staan opgesteld. Hier kunnen bezoekers zelf mee aan de slag. Zo is het mogelijk om een mobiele brug te bouwen die verwijst naar één van de beroemdste kunstwerken ooit gemaakt, namelijk de ‘Mona Lisa’.

Voorlopig niet naar Nederland

Wie ‘s werelds grootste tentoonstelling over Leonardo da Vinci wil bezoeken kan dat nog doen tot en met 31 oktober van dit jaar. Dan reist ze door naar Istanbul en vervolgens naar Dubai, Singapore en de Verenigde Staten. Een woordvoerder van de organisatie heeft aangegeven dat er momenteel geen plannen zijn om de expo ook naar Nederland te brengen. Tickets kopen voor Leonardo da Vinci in Brugge kan gebeuren via deze link.