Brugge

Home > Blog

Historisch Brugge, de stad die je ooit bezocht moet hebben

België herbergt diverse mooie oude steden. Antwerpen en Brussel zijn de favoriete steden die Nederlanders massaal bezoeken, maar ook de kustplaatsen Knokke-Heist en Oostende zijn favoriet. Die laatste twee zijn populaire badplaatsen, met elk eigen casino’s en grote uitgaansgebieden. En dan is er Brugge, groeiend aan populariteit aangezien dit eigenlijk, ons inziens, de allermooiste historische stad is die België rijk is. Brugge is een lieflijke, oude stad, wat de typering ‘Venetië van het noorden’ niet zou misstaan. Het historisch centrum is zeer uitgestrekt, je raakt hier niet uitgelopen door de historische pleinen, langs grachten, oude bruggen, kerken en pleinen.

Het is de stad waarin je jezelf weer terug in de middeleeuwen waant; Brugge bezoeken is een waar genot voor de liefhebber en het centrum ervan staat ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Brugge en omgeving verkennen

Brugge is een stad waar je het beste meerdere dagen vooruit kunt trekken, want na één dag Brugge heb je nog geen voldaan gevoel, er valt nog zoveel te ontdekken in de stad waar je geen afscheid van wilt nemen! Wie een auto, of huurauto ter beschikking heeft -meestal gehuurd via het Belgische easyterra– kan ook nog eens de bekende badplaats Oostende bezoeken, of het iets verder gelegen Duinkerke, net over de Franse grens.

Terug naar Brugge, wát mag je echt niet missen?

Iedere toerist komt vanzelfsprekend in het hart van de stad waar De Grote Markt te vinden is. Hier staat ook het Belfort, ofwel ‘de Halletoren’ en het Provinciaal Hof. Het Belfort is een middeleeuwse klokkentoren, die te beklimmen is; een aanrader als je niet slecht ter been bent! Geniet van het uitzicht over heel Brugge en omgeving. Oude marktpleinen zijn altijd omringd door middeleeuwse panden, zo ook in Brugge; een waar genot door de uitgestrektheid ervan.

Niemand die Brugge bezoekt kan om de vele, vele grachten heen! Een absolute aanrader is een (commerciële) boottocht door de Brugse reien (grachten), zo zie je de stad weer van een heel andere kant.

Bezoek de ‘Onze Lieve Vrouwekerk’


Een bezoek aan Brugge zou niet volwaardig zijn zonder een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwekerk, te vinden in het centrum van de stad. De kerktoren is met 122 meter hoogte dermate lang, dat hij altijd te zien is! Deze Gotische kerk stamt maar liefst uit de 13e eeuw en kent een prachtige inrichting en zelfs een groot kunstwerk van Michelangelo; de wereldberoemde marmeren Madonna met Kind. Precies de reden waarom wereldwijd zoveel toeristen mede Brugge willen bezoeken.


Brugge en omgeving per auto verkennen


Eenmaal een paar dagen in Brugge een stedentrip houden nodigt uit om ook het nabij gelegen Oostende aan te doen. Wie daarnaast een belangrijk stuk cultuur wil meekrijgen, bezoekt tevens Duinkerke, dé bekende plaats waar de slag om Duinkerke plaatsvond. Het ligt maar op zo’n 60 kilometer van Brugge. Een auto huren Belgie ligt voor de hand om de rijke historische omgeving van Brugge eveneens te verkennen.