Brugge

Home > Blog

Kerstmarkt opent de deuren

Net zoals ieder jaar pakt Brugge ook dit jaar opnieuw uit met een fantastische kerstmarkt. De kerstmarkt van Brugge staat er om bekend één van de mooiste van België te zijn en dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Naar Brugge wordt meermaals verwezen als het Venetië van het Noorden. Deze romantische stad die haar geheimen pas echt prijsgeeft tijdens een boottochtje is tijdens de kerstperiode niet alleen nog mooier, maar bovendien ook nog romantischer. Verspreid over de stad zijn er verschillende (kleine) kerstmarktjes terug te vinden, maar de meest betoverende is toch deze op de markt. Deze Brugse kerstmarkt dompelt zowel jong als oud onder in een fantastische en haast magische sfeer die je ongetwijfeld eens moet ervaren hebben.

Wanneer?

De kerstmarkt van Brugge in 2015 opent haar deuren vandaag, namelijk 20 december en sluit op 3 januari 2016 de deuren. De kerstmarkt is iedere dag geopend, maar de openingsuren verschillen. Tijdens weekdagen kan je de kerstmarkt van Brugge bezoeken tussen 10h30 en 22h00. Op vrijdag en zaterdag is dit mogelijk van 10h30 tot 23h00 en op zondag is de kerstmarkt te bezoeken van 10h30 tot 22h00. Let op, voor 24 december gelden afwijkende openingsuren. Dan zal de kerstmarkt van Brugge slechts geopend zijn tot 17h00.

Waar?

De kerstmarkt van Brugge is terug te vinden op de Markt van de stad. Je kan er voor kiezen om je auto onder ‘T Zand te parkeren waarna je via de Steenstraat gewoon naar de Markt loopt.

Voor wie?

De kerstmarkt van Brugge is er niet alleen voor volwassenen. Ook kinderen zullen zich hier ongetwijfeld weten te vermaken. De kerstmarkt bestaat in ieder geval uit bijzonder veel leuke kraampjes die je de meest verrukkelijke lekkernijen willen verkopen of waar je alvast enkele fijne cadeautjes voor eindejaar in huis kan halen. Willen de kinderen graag iets actiever doen? In dat geval nodigt de aanwezige schaatsbaan uiteraard uit om te ontdekken. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je dichtbij huis een leuke, magische en eigenlijk gewoon unieke kerstmarkt bezoeken? In dat geval is de kerstmarkt van Brugge ongetwijfeld een aanrader!