Brugge

Home > Blog

Minder toeristen in Brugge na aanslagen in Brussel

De aanslagen van 22 maart op Brussels Airport hebben het toerisme in België uiteraard geen goed gedaan. Verschillende steden met uiteraard Brussel op kop, maar ook Antwerpen en Gent hebben eerder al te kennen gegeven het aantal bezoekers sterk te zien dalen. Ook Brugge voelt de nasleep van de aanslagen op de nationale luchthaven. Doorgaans zijn de maanden april en mei absolute toppers in de West-Vlaamse hoofdstad, maar de restaurants en hotels liggen er opvallend verlaten bij. Toch garanderen de veiligheidsdiensten dat er in het prachtige historische centrum van de stad geen verhoogd risico geldt en bovendien garanderen de aanwezige veiligheidsdiensten de veiligheid van niet alleen de inwoners van de stad, maar ook van haar bezoekers. Brugge blijft dan ook een absolute aanrader om in het voorjaar te bezoeken.

Hotels pakken uit met interessante promoties

Verschillende hotels hebben er voor gekozen om in deze rustige periode uit te pakken met een aantal interessante promoties. Deze aanbiedingen zorgen er voor dat het mogelijk is voor jou als reiziger om te verblijven in enkele van de mooiste verblijfadressen die de stad te bieden heeft zonder dat je daarvoor erg diep in de portefeuille moet gaan tasten. Wil je met andere woorden graag even genieten in een fijne stad met een historisch karakter en heb je er altijd al van gedroomd om je bijvoorbeeld eens heerlijk te laten verwennen in een echt wellnesshotel? In dat geval levert nu een stedentrip Brugge boeken je ongetwijfeld een zeer interessant financieel voordeel op!

Geniet van de rust in het anders zo drukke Brugge

Brugge geniet een meer dan behoorlijke populariteit onder reizigers van over de hele wereld. Zij komen doorgaans massaal naar deze historische stad om er te genieten van heel wat unieke, romantische momenten. Bovendien laten ze zich er graag verbazen door de vele prachtige bezienswaardigheden en dan hebben we het nog niet gehad over de uitstekende restaurants en zeer uitgebreide toeristische infrastructuur. Het feit dat het toerisme in Brugge nu even een kleine terugval kent hoeft niet noodzakelijk slecht te zijn voor jou als reiziger.

Daar waar je bij verschillende bezienswaardigheden zoals het Belfort soms te maken krijgt met ellenlange wachtrijen is dat nu veel minder het geval. Daarnaast is het ook nog eens des te leuker om de vele winkelstraten in alle rust te kunnen ontdekken. Het mag dan ook duidelijk zijn, heb je nog geen plannen voor je volgende stedentrip en wil je graag een leuke, mooie, uitnodigende en bovendien veilige stad bezoeken niet ver van huis? Dan is een stedentrip Brugge boeken nog steeds zonder enige twijfel een aanrader!