Brugge

Home > Blog

Ontdek ‘De Heksen van Bruegel’ in Brugge

Tussen 25 februari en 26 juni 2016 is het mogelijk om in Brugge de unieke tentoonstelling ‘De Heksen van Bruegel’ te ontdekken. Wanneer we het hebben over heksen denkt iedereen aan een oude, lelijke vrouw die op een bezem door de lucht vliegt en in haar open haard een grote ketel heeft staan waar ze de meest walgelijke drankjes in klaar maakt. Wat veel mensen evenwel niet weten is dat het typische beeld van een heks werd gecreëerd door Pieter Bruegel de Oude. In ieder geval is de geschiedenis van heksen en de hekserij in het algemeen iets dat veel mensen weet aan te spreken. Omwille van deze reden werd er voor gekozen om een unieke tentoonstelling te houden in Brugge.

Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling De Heksen van Bruegel in Brugge kom je meer te weten over het beeld van heksen dat tot op de dag van vandaag bestaat. Zo wordt er duidelijk aangegeven hoe heksenvervolgingen verliepen, wordt er aangegeven welke vermeende krachten heksen hebben en wordt de geschiedenis toegelicht met betrekking tot het gebruik van toverij in Brugge en de Nederlanden.

De tentoonstelling is terug te vinden op één van de meest authentieke plaatsen van Brugge, namelijk op middeleeuwse zolder van het Sint-Janshospitaal. Hier beleef je een unieke ontdekkingsreis doorheen de stad, door de donkere nachten en over de Brugse daken. Zeker en vast een aanrader voor zowel jong als oud om te bezoeken!

Waar?
Sint-Janshospitaal
Mariastraat 38
8000 Brugge

Prijs
– Prijs voor volwassenen: € 8,00
– Prijs voor senioren (ouder dan 65 jaar): € 6,00
– Prijs voor jongeren (tussen 12 & 25 jaar): € 6,00
– Prijs voor kinderen (jonger dan 12) en leerlingen basis en middelbaar onderwijs: Gratis