Brugge

Home > Blog

Ook in weekend rechtstreeks van Brugge naar Brussels Airport

Het nieuwe plan van de NMBS brengt goed nieuws met zich mee voor de stad Brugge, maar tevens ook voor reizigers die de stad willen bezoeken. Reeds enige tijd zijn niet alleen de toeristische sector van de stad, maar ook reizigers vragende partij voor een rechtstreekse verbinding tussen Brugge en de luchthaven van Zaventem. Tot dusver viel deze vraag echter steeds in dovemansoren, maar daar komt nu verandering in. De NMBS heeft immers bekend gemaakt dat het vanaf december 2017 mogelijk wordt om rechtstreeks van Brugge naar de luchthaven van Zaventem te treinen. Dit zorgt voor meer comfort voor de reizigers en daarnaast kan het uiteraard ook een behoorlijke extra boost geven aan het toerisme van de prachtige stad Brugge.

Eenvoudiger, sneller en comfortabeler

Veel reizigers komen tijdens het weekend aan op de luchthaven of willen in het weekend terug uit Brugge vertrekken. De huidige verbinding maakt het echter niet mogelijk om rechtstreeks naar de luchthaven te treinen. Eerst moet de trein genomen worden naar het treinstation van Brussel waar overgestapt moet worden op een andere trein die de weg naar de luchthaven verder aanvat.

Door de rechtstreekse verbinding tussen Brugge en Brussels Airport wordt niet alleen de reistijd ingekort, daarnaast kunnen de reizigers ook rekenen op heel wat meer comfort. Het overstappen van trein met zware bagage is immers alles behalve een eenvoudige zaak en kan bovendien ook heel wat stress met zich meebrengen. Ondanks het  feit dat het dus nog even wachten is op de nieuwe verbinding staat het nu reeds als een paal boven water dat veel reizigers hier met alle plezier gebruik van zullen maken.