Brugge

Home > Blog

Op reis naar Brugge met een mombag

Brugge staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, historische gebouwen en romantische kanalen. Brugge is één van de mooiste steden van België en misschien ook wel van Europa. Het is weliswaar de perfecte bestemming voor jonge gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar avontuur en cultuur. Een essentieel onderdeel van je uitrusting is dan ook wel de mombag, een praktische en functionele tas. Brugge heeft een soort van betoverende sfeer door zijn Middeleeuwse uitstraling. Je kan hier lekker wandelen door de historische straten en op elke hoek van de straat kom je wel weer een ander uniek bezienswaardigheid tegen.

De ideale tas voor Brugge

De perfecte tas om mee te nemen naar Brugge is natuurlijk lastig te zeggen, je tas moet een aantal eigenschappen hebben. De tas moet functioneel zijn, praktisch en natuurlijk modieus. Een mombag heeft dit allemaal. Deze tas kun je volstoppen met snacks, luiers, extra kleding en een waterfles. Een waterbestendige stof is uiteraard een pluspunt, het weer in België kan nogal wisselvallig zijn, je wilt niet dat al je spullen doorweekt in je tas zitten.

Familievriendelijke activiteiten in Brugge

Wij raden aan om je avontuur in Brugge te beginnen in het Minnewaterpark, de perfecte plek voor een rustige wandeling of een picknick. Wat je hier echt niet mag missen is de legende van het meer van de liefde. Dit kan het vleugje magie toevoegen die zowel volwassenen als kinderen kunnen waarderen. Dit is de perfecte locatie om lekker te genieten en ontspannen van je vakantie.

De Belfort van Brugge is een gigantische toren met wel 366 treden! Deze toren kun je beklimmen en de beloning is een adembenemend uitzicht over de stad. Voordat je deze beklimt is het aan te raden om niet te veel gewicht mee te nemen, het is namelijk een zware tocht!

Het chocolademuseum Choco-Story mag ook zeker niet ontbreken wanneer je op vakantie bent in Brugge. Bij Choco-Story leer je alle geschiedenis kennen van chocolade en kun je uiteraard ook wat van de lekkerste chocola proeven. Een mom bag met aparte vakjes voor souvenirs is hierbij ideaal.
Tijdens een stedentrip in Brugge zal je niet elke avond in je hotel willen blijven, gelukkig biedt de stad vele leuke bars, een echte discotheek ontbreekt in Brugge. Hier heeft de stad doelbewust voor gekozen om de stad authentiek te houden.

Lekker op vakantie naar Brugge

Een bezoek aan Brugge kan een ervaring zijn als een sprookje, met zijn historische gebouwen, sfeervolle straten en prachtige kanalen. Met de juiste uitrusting wordt je bezoek niet alleen makkelijker, maar ook veel aangenamer. Een goede tas is je beste vriend op reis, kies dan ook zorgvuldig welke tas je mee gaat nemen. Brugge heeft echt veel te bieden voor een weekendje weg of zelfs een hele week. Er zit zoveel geschiedenis in deze stad dat je er elke dag uren kunt ronddwalen zonder je je te vervelen. Wij raden Brugge zeer zeker aan om op vakantie te gaan met je vrienden of je partner!