Brugge

Home > Blog

P&O Ferries stelt Pride of Bruges ferry voor

Op donderdag 30 maart stelde P&O Ferries in Zeebrugge de vernieuwde ferry ‘Pride of Bruges’ voor. Het schip kreeg samen met deze van Pride of York een make-over waar een prijskaartje aan verbonden is van net geen 10 miljoen euro. P&O Ferries is een belangrijke toeristische partner voor de stad Brugge. In 2016 bracht ze (ondanks tegenvallende cijfers) nog zo’n slordige 80.000 Britten naar de West-Vlaamse hoofdstad.

Ferry tussen Zeebrugge en Hull

Dat de ferry’s die varen tussen Zeebrugge en het Engelse Hull voor Brugge van groot belang zijn blijkt uit de cijfers die ze weten te realiseren. Van de 148.000 mensen die vorig jaar met een ferry naar Zeebrugge kwamen hadden er 80.000 uiteindelijk Brugge als eindbestemming. 75 procent van deze mensen hebben er bovendien voor gekozen om minimaal één nacht te verblijven in de stad. De stad Brugge heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het Verenigd Koninkrijk voor hun veruit de belangrijkste, toeristische markt is.

Schepen gemoderniseerd

Het is voor P&O Ferries van groot belang dat de reis naar Brugge zo prettig mogelijk verloopt voor haar gasten. Omwille van deze reden heeft men er dan ook voor gekozen om de twee schepen op de route tussen Hull en Zeebrugge, namelijk de Pride of Bruges en de Pride of York te moderniseren. Niet alleen werden de kajuiten opgefrist, daarnaast kregen ook de pianobar evenals het à-la-carterestaurant een stevige opknapbeurt. De winkel aan boord heeft vanaf heden bovendien een beetje weg van deze die is terug te vinden op de betere luchthavens.

Nieuw verhaal binnen 5 jaar

Toch kwam de modernisatie van de beide schepen een beetje onverwacht. Eerder raakte namelijk nog bekend dat de twee schepen op korte termijn vervangen zouden worden. Ze doen dan ook reeds dienst vanaf het jaar 1987. In een reactie liet P&O Ferries weten dat het inderdaad van plan is om de schepen op termijn te vervangen. Men wou deze beslissing omwille van de economisch onzekere tijden echter nog even uitstellen. De uitgevoerde renovatie moet het bedrijf vijf jaar extra tijd geven. Na deze vijf jaar zou men klaar zijn om een nieuw verhaal te schrijven.