Brugge

Home > Blog

Shoppen in Brugge

Brugge is naast een prachtige historische stad ook een ideale plek om eens lekker te gaan shoppen. Duizenden toeristen drommen zich dagelijks om de geweldige bezienswaardigheden heen en wanen zich even terug in de tijd. Voor sommige bezoekers is dit niet de enige reden om Brugge te bezoeken. Of dat je nu op zoek bent naar een paar sportschoenen of kleding, je kan het allemaal vinden in het bruisende centrum. Meer weten? Lees dan even verder!


De straat met geschiedenis

De Steenstraat begint op de Grote Markt en eindigt op de Zuidzandstraat. De Steenstraat is niet alleen een van de twee belangrijkste winkelstraten van de stad, maar ook een van de oudste straten van de provincie. Geniet van een drankje op het terras of koop hier je leren laptoptas dames. Genieten van cultuur en shoppen gaan toch hand in hand, nietwaar? De Steenstraat was ook de eerste straat in Brugge die gemaakt werd met de zogenaamde kinderkopjes (ronde keien als asfalt). Hier kun je een blik werpen op de middeleeuwse St.Salvator kathedraal. Wat shoppen betreft, vind je hier diverse hoogstaande winkels die de grootste merken hebben.


De delicatessen van Dumon

Uitverkoren tot een van de beste Chocolade experts van België, is de bonbonnière Dumon. Deze maakt handgemaakte chocoladeproducten op de eeuwenoude Belgische manier.
Niet dat er “slechte” chocoladefabrikanten bestaan in België, maar Dumon steekt toch echt met vlag en wimpel boven alle anderen uit. Deze pioniers tonen hun creativiteit met 100% cacao. Telkens weer met een deskundige blik op elk detail en smaak. Op die manier verrast Dumon jaarlijks duizenden bezoekers met zijn lekkernijen.


Lekker shoppen

De langste straat in Brugge is ongetwijfeld de Langestraat, zoals de naam al aangeeft. Tientallen winkels en boetiekjes vertonen zich aan weerszijden van de straat. Je kunt hier voornamelijk kledingwinkels, restaurantjes en elektronische huismiddelen verwachten. Een ted baker tas zal je hier dus zeker tegenkomen. De meeste winkels zijn nog gebouwd in de oude Europese stijl en vertonen een indrukwekkend archeologisch schouwspel. Het hele jaar door vinden hier verschillende markten en festiviteiten plaats waar iedereen bij elkaar komt om hun waren te verkopen.


De Noordstraat

Gecentreerd rondom het centrum van Brugge, bevindt zich de Noordstraat. Dit is namelijk een zeer belangrijk winkelgebied in de stad. De Noordstraat verbindt andere straten zoals de Vrijdagmarkt, Het Zand en de Dweerstraat. Het eindigt uiteindelijk na een lange wandeling in de Smedenstraat. Een echte shopliefhebber kan zich hier urenlang vermaken met de vele winkels en etalages die het gebied rijk is. Er is dus zoveel meer te beleven in Brugge dan alleen maar kerkjes, restaurants en musea. Niet veel mensen staan er bij stil tijdens een bezoek aan Brugge, maar je kunt hier letterlijk de hele dag door shoppen in de meest exclusieve winkels van het land. Brugge is gelukkig erg makkelijk en snel te bereiken vanaf welke locatie dan ook. Aarzel niet en neem een bus, trein of rijd zelf naar een van de mooiste steden in België voor een onvergetelijke winkel ervaring in een eeuwenoude stad. Veel plezier!