Brugge

Home > Blog

Toeristen vinden Brugge trendy stad

Brugge is een fantastische stad voor een stedentrip, maar werd vroeger door heel wat bezoekers als een beetje ouderwets aanzien. Uiteraard beschikt een middeleeuwse stad als Brugge over een historisch karakter, maar toch is er de voorbije jaren een behoorlijke evolutie geweest. Deze evolutie is onder meer terug te zien in de toeristische infrastructuur van de stad. Daar waar deze vroeger werd gekenmerkt door hotels en appartementen die over een enigszins klassieke aankleding beschikten is dat tegenwoordig absoluut niet langer het geval, in tegendeel. Veel hotels beschikken over een opvallend trendy uitstraling waardoor niet alleen oudere, maar ook jonge reizigers zich aangesproken voelen.

Toeristen vinden Brugge trendy stad

De inspanning van het stadsbestuur en de toeristische sector om Brugge steeds meer te profileren als trendy stad heeft zijn vruchten afgeworpen. Recent werd immers een onderzoek gehouden onder 800 toeristen van Brugge. Dit onderzoek bracht aan het licht dat zowat 40 procent Brugge aanziet als een heerlijke, eigentijds een trendy stad zonder haar historische karakter de rug toe te keren. Er moet wel gezegd worden dat het onderzoek werd gehouden tijdens de zogenaamde Triënnale. Tijdens deze periode staan er verspreid over de stad heel wat hedendaagse kunstwerken opgesteld. Het onderzoek werd uitgevoerd door studiebureau MAS.

Trendy, maar toch heerlijk gezellig

Veel toeristen kiezen er evenwel juist voor om Brugge te bezoeken omdat ze een heerlijk gezellige stad verwachten met een typisch historische sfeer. Is hier dan op ingeboet? Absoluut niet. Het historische centrum van Brugge beschikt nog steeds over dezelfde charme als altijd. Bovendien wordt er alles in het werk gesteld om het toeristen steeds beter naar de zin te maken. Zo zijn de belangrijkste winkelstraten op zaterdag vrij gemaakt voor alle verkeer en worden steeds meer belangrijke en populaire locaties beschermd als stadsgezicht. Heb je dus nog geen locatie voor je volgende stedentrip gekozen? Bekijk dan zeker eens wat Brugge jou allemaal voor moois te bieden heeft!