Brugge

Home > Blog

Vanaf nu fietstaxi’s in Brugge!

Wil je, je in de binnenstad van Brugge op een milieuvriendelijke, maar toch snelle manier verplaatsen tussen punt A en punt B? In dat geval kan je daarvoor vanaf vandaag een beroep doen op zogenaamde fietstaxi’s. Het betreft vooralsnog een proefproject van de stad Brugge in samenwerking met enkele bedrijven. Het proefproject loopt zeker tot eind 2017. Door het nemen van een fietstaxi kan je optimaal genieten van de omgeving terwijl je toch snel en bovendien zonder benzineverbruik van punt A naar punt B kan worden gebracht. Het inzetten van fietsen voor het rondrijden van toeristen in Brugge is niet nieuw. Eerder dit jaar werden immers ook de eerste fietskoetsen geïntroduceerd. Deze blijken alvast een succes te zijn!

Fietstaxi’s in andere steden

Met de introductie van de fietstaxi’s treedt Brugge in het voetspoor van andere Belgische steden als Antwerpen en Gent. Daar werden de fietstaxi’s eerder al geïntroduceerd, maar bleken ze geen groot succes te zijn. In Nederland genieten de fietstaxi’s dan weer wel van een grote populariteit. Hoe het uiteindelijk in Brugge zou zijn is vooralsnog maar zeer de vraag. Na afloop van de zomer zal ongetwijfeld reeds het één en ander duidelijk worden.

Prima kennis van de bestuurder

Bestuurder van een fietstaxi worden in Brugge kan niet zomaar, in tegendeel. Vooraleer men een dergelijke, milieuvriendelijke taxi kan besturen dient er namelijk een examen te worden afgelegd. Dat examen is nodig om te toetsen of de bestuurder over een goede kennis beschikt van niet alleen de straten, maar ook de bezienswaardigheden en waar deze zich precies bevinden. Pas wanneer men voor dit examen slaagt is het mogelijk om een taxi te besturen. Voor reizigers die de stad Brugge bezoeken brengt dit uiteraard een zeer interessant voordeel met zich mee. Zij weten immers absoluut zeker dat de bestuurder van hun fietstaxi perfect de kortste weg zal vinden van punt A naar punt B.