Brugge

Home > Blog

Vier oudejaarsavond op ‘t Zand in Brugge!

Zoals elk jaar is het ook deze oudejaarsavond terug mogelijk om afscheid te nemen van 2016 op ‘t Zand in Brugge. Het belooft een extra bijzondere avond te worden, want de heraanleg van één van de populairste pleinen van Brugge zal er voor zorgen dat dit in 2017 niet mogelijk wordt. De overgang van oud en nieuw zal er dan helemaal anders uit komen te zien. In eerste instantie werd gedacht aan de Burg omwille van haar historisch kader, maar daar is vuurwerk uiteraard niet mogelijk. Kom jij dit jaar de overgang van oud naar nieuw vieren in Brugge?

Al zingend het nieuwe jaar in, in Brugge

Over bovenstaande hoeven we ons dit jaar nog niet druk te maken, in tegendeel. De overgang van oud naar nieuw gebeurt dit jaar dan ook nog wel degelijk op ‘t Zand. Ondanks het feit dat de werken rondom het plein reeds zijn begonnen is het plein zelf nog vrij. Het Comité voor Initiatief mag zich op deze manier terug opmaken voor een groot feest dat de voorbije jaren gemiddeld 10.000 feestvierders trok. Zij gaan al zingend en samen met een grote vuurwerkshow het nieuwe jaar in. Het zangfestijn wordt aangevat om 23h45 en duurt tot 01h30.

Oproep om geen knalvuurwerk mee te brengen

De organisatie van het eindejaarsfeest op ‘t Zand roept op om geen knalvuurwerk mee te brengen. Dit zorgde de voorbije jaren immers steevast voor de nodige overlast op het evenement. Vorig jaar was er gelukkig wel reeds verbetering merkbaar. Veel mensen vinden het zelf niet alleen gevaarlijk, daarnaast is het ook duur en compleet overbodig. Alles bij elkaar gezien belooft het in ieder geval weer een spectaculair, leuk en gezellig feest te worden op ‘t Zand in Brugge!